Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Consultanta pentru stimularea IMM-urilor in Romania

de Idei de afaceri 08 Nov. 2017 4154
5 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Platforma europeana de consiliere in materie de investitii (EIAH), Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare (BERD) si Uniunea Europeana au lansat marti, 7 noiembrie, un nou program dedicat sprijinirii intreprinderilor mici si mijlocii (IMM) din Romania pentru a obtine expertiza necesara unei cresteri sustenabile.

Programul isi propune sa sprijine cel putin 240 de IMM-uri din Romania, Bulgaria si Grecia pe parcursul a trei ani, oferindu-le acces la consultanta de afaceri personalizata. Serviciile oferite vor permite acestor intreprinderi sa aiba acces la consultanta locala si internationala pentru a-si imbunatati competitivitatea si a-si dezvolta afacerea. Programul este sustinut de Platforma europeana de consiliere in materie de investitii, prin finantare de la Uniunea Europeana si co-finantare din partea BERD.

In Romania, peste 100 de companii locale vor beneficia direct de acest program, care ofera expertiza intr-o gama larga de domenii, precum strategie, promovare pentru export, management financiar, eficienta energetica, marketing si altele.

„Planul de investitii pentru Europa vizeaza stimularea cresterii economice si a ocuparii fortei de munca in Europa, iar intreprinderile mici si mijlocii (IMM-urile) reprezinta un domeniu special de interes. Acordarea de consultanta pentru investitii locale este un obiectiv-cheie al Planului de investitii pentru Europa, iar cooperarea dintre Platforma europeana de consiliere in materie de investitii si BERD pentru sprijinirea cresterii IMM-urilor este o initiativa importanta si binevenita.", a declarat Corina Cretu, comisarul european pentru politica regionala.

Simon Barnes, seful departamentului de servicii de consiliere, Banca Europeana de Investitii, a adaugat: „Suntem foarte incantati sa lansam acest program in colaborare cu BERD prin intermediul Platformei europene de consiliere in materie de investitii. Platforma este o initiativa comuna a Comisiei Europene si BEI si parte integranta a celui de-al doilea pilon al Planului de investitii pentru Europa, ce ofera servicii de consultanta pentru proiectele de investitii din Uniunea Europeana. Un obiectiv special al Platformei este de a dezvolta o retea de parteneri, atat la nivel local cat si international, pentru a oferi servicii complementare prin intermediul celor mai bine cotate institutii care pot oferi acest tip de consultanta. Cooperarea cu BERD reflecta aceasta abordare si reprezinta un pas important in satisfacerea cererii neacoperite pana acum de servicii de consultanta in sectorul IMM.”

Claudio Viezzoli, director pentru "Finantare si Dezvoltare IMM-uri", BERD, a mai spus ca „Ne bucuram ca avem posibilitatea de a ne intensifica activitatea in Romania. Programul nostru de consultanta a avut un impact puternic asupra cresterii afacerilor locale, sustinand misiunea noastra de a le ajuta sa devina campioni nationali si regionali. Salutam aceasta colaborare regionala cu Uniunea Europeana si cu Platforma europeana de consiliere in materie de investitii, care ne va creste impactul comun in aceasta zona."

Companiile eligibile pentru acest program sunt cele cu o cifra de afaceri mai mica de 50 de milioane de euro, cu mai putin de 250 de angajati si capital majoritar local. Primul pas in cadrul colaborarii cu BERD consta in evaluarea nevoilor de afaceri ale companiilor interesate si in identificarea oportunitatilor de crestere. Ulterior, BERD va pune compania in legatura cu un consultant specializat sau un expert international care ii poate oferi exact expertiza de care are nevoie. In acelasi timp, programul pune la dispozitia intreprinderilor si consultantilor oportunitati de pregatire si de formare prin care pot dobandi abilitatile necesare pentru dezvoltarea afacerii.

Sursa: Comisia Europeana


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: finantare afacerefonduri europeneinvestitiifinantare imm

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

CE: Investitii majore pentru infrastructura de apa si eficienta energetica

de Bianca Tila
29 Nov 2022
Comisia Europeana a aprobat Programul de Dezvoltare Durabila. Acesta va aduce 3,768 km de conducte noi sau optimizate pentru sistemele de distributie...

Proiecte de investitii: Termenul a fost prelungit pana la 1 octombrie

de Bianca Tila
13 Sep 2022
Perioada de depunere a proiectelor pentru Schema de ajutor a fost prelungita pana la data de 1 octombrie 2022. Obiectivul acestora este de a sprijini...

OxidOS a finalizat o runda de investitii de 1,2 milioane de euro

de Bianca Tila
16 Aug 2022
Startup-ul romanesc deep-tech pentru industria auto, OxidOS, anunta finalizarea unei prime runde de investitii de tip seed in valoare de 1,2 milioane...

IMM-urile vor primi ajutor pentru realizarea de investitii si retehnologizare

de Bianca Tila
04 Aug 2022
Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene a publicat Ghidul solicitantului aferent Investitiilor destinate capacitatilor de prestare de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]