Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa depui cererea unica pentru subventii 2016

de Marinache Paula 25 Feb. 2016 3279
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

APIA a lansat o campanie nationala de informare a fermierilor pentru ca acestia sa depuna usor si corect cererile unice pentru subventii 2016.

Primul pas, "inainte de veni la Centrul APIA, iti recomandam sa te prezinti la Primarie pentru verificarea situatiei din Registrul Agricol a terenului pe care il utilizezi, iar, daca ai animale in exploatatie, sa te prezinti la medicul veterinar concesionar pentru verificarea situatiei din Registrul National al Exploataţiilor” arata unul din afisele pe care APIA le-a difizat.

In afise sunt cuprinse sfaturile importante legate de acordarea subventiilor in 2016.

Din acest an, fermierii nu mai trebuie sa predea odata cu cererea unica si tabelul in care sa declare toate suprafetele lucrate. Acestea sunt identificate in sistemul IPA on-line si vor fi incluse in adeverinta pe care agricultorii o obtin de la Primarie, indiferent daca au sau nu datorii catre bugetele locale.
 
Fermierii care depun cererea unica de plata pe 2016 vor trebui neaparat sa prezinte la APIA si un act de identitate si dovada unui cont bancar activ. In cazul persoanelor juridice, este nevoie de actele care atesta forma de organizare, inregistrarea fiscala si numirea/desemnarea unui administrator, dupa caz, in original.
 
Totodata, se cer documentele necesare care dovedesc utilizarea legala a terenului agricol, inclusiv a terenurilor care contin zone de interes ecologic, precum si a animalelor declarate.
 
Un alt sfat important dat fermierilor este ca inainte de a semna cererea unica de plata sa o verifice foarte bine. APIA le reaminteste fermierilor ca la plata subventiilor sunt eligibile la plata exploataţiile cu suprafata de cel putin 1 hectar, formate din parcele agricole cu suprafata de cel putin 0,3 hectare.
 
In cazul viilor, livezilor, culturilor de hamei, pepinierelor pomicole, pepinierelor viticole sau al arbustilor fructiferi, suprafata minima a parcelei trebuie sa fie de cel puţin 0,1 hectare si/sau, dupa caz, sa detina un numar minim de animale.

In cazul serelor si solariilor, suprafata minima a exploatatiei trebuie sa fie de 0,3 ha, iar suprafata minima a parcelelor de 0,1 hectare.
Sursa: http://agroromania.manager.ro



Tags: subventiisubventii 2016cere unica de platafermieriapia

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Subventii pentru agentiile de turism: 40 de euro pentru fiecare turist strain care sta cel putin 4 nopti in Romania. Acte necesare

de Ana Ghiarasim
10 Mai 2022
Operatorii din turism ar putea primi cate 40 de euro pentru fiecare turist strain care a platit si a petrecut cel putin patru nopti de cazare in...

Comisia Europeana: Imprumuturile guvernamentale pot fi transformate in subventii directe

de Florin Amariei
28 Ian 2021
Comisia Europeana a anuntat ca va permite guvernelor din spatiul comunitar sa transforme imprumuturile in subventii directe. Astfel statul va putea...

Peste 1,5 miliarde de euro solicitate de fermieri pentru investitii in exploatatii agricole

de Idei de afaceri
02 Apr 2018
Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale a primit in perioada 2015 - 2018 solicitari de finantare pentru investitii in exploatatiile agricole...

AFIR a publicat lista proiectelor tinerilor fermieri si a fermelor mici care primesc finantare

de Marinache Paula
03 Apr 2017
Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a publicat rapoartele de selectie aferente submasurilor 6.1 si 6.3 din cadrul Programului...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]