Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De cati bani ai nevoie pentru a infiinta o ferma de pesti

de Alexandra Popescu 18 Iul. 2014 4744
4.17 din 6 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Fermele de pesti sunt afaceri destul de profitabile, insa si investitia este consistenta. Pentru cei care sunt pasionati de pescuit, ar putea fi afacerea perfecta. Intr-un articol anterior am vorbit despre cresterea sturionilor si preturile exorbitante la care este vandut caviarul, ajungand ca seicii sa plateasca chiar si 5.000 de euro pentru 1 kilogram de caviar.

 
Ferma de pesti presupune multe reglementari si sisteme de ingrijire care sunt costisitoare, iar puietii au si ei costul lor, de asemenea. Partea buna este ca Uniunea Europeana acorda fonduri nerambursabile pentru infiintarea unei astfel de afaceri.
 
Investitia minima pentru un singur hectar de teren este de aproximativ 300.000 de euro, incluzand amenajarea unui sistem clasic pe aceasta suprafata. Un sistem clasic include bazine cu instalatie de alimentare/evacuare, sisteme de deznisipare, teren in jurul digurilor sau bazine de beton. In pret este inclus, de asemenea, costul pestilor pentru popularea bazinelor.
 
Sturionii sunt cei mai scumpi cand vine vorba de investitie, insa si cei mai scumpi cand vine vorba de vanzarea marfii. Pentru 4 - 5 tone de caviar pe an se poate ajunge la o investitie si de 5 milioane de euro, insa acestia produc continuu. Investitia necesita timp indelungat pentru a fi amortizata, fiind necesari circa 12 ani. Dar exista si parti foarte bune, despre care am amintit mai sus, si anume fondurile alocate de catre Uniunea Europeana. Acestea acopera 60% din cele 5 milioane de euro, ceilalti fiind banii investitorului. Mai exista o alta facilitate de 10% care este reprezentata de pamant, in cazul in care il detii. 
Kilogramul de sturioni in Romania are un pret cuprins intre 11 si 15 euro, iar gramul de caviar poate ajunge si la 500 de lei. Caviarul importat depaseste 600 de lei pentru o cantitate de 30 de grame.
 
Sturionii reprezinta doar una dintre speciile de pesti care aduc profit foarte mare, dar exista si altele destul de profitabile. In timp, poti extinde suprafata crescatoriei de pesti, de la un hectar la mult mai multe, pentru care vei avea nevoie de mai multi bani. Extinderea, din fericire, se poate face prin fonduri europene, pentru care este nevoie de o documentare mai amanuntita. Icrele sunt foarte cautate pe piata interna, dar mai ales pe piata externa. Iar icrele negre au un pret de zeci de ori mai ridicat decat al celor albe. 
 
Poti gasi usor cumparatori, atat timp cat distribui calitate. Trebuie sa fii atent la hranirea pestilor, la ingrijirea apei in care ei traiesc, pentru a evita eventuale imbolnaviri.
 


Tags: afaceriafaceri pestiferma pestiinvestitie ferma pestipescuitafaceri pescuitcaviar

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.17 din 5 - 6 voturi.

Articole conexe

Guvernul pregateste noi masuri de sprijin pentru afaceri

15 Mar 2022
Guvernul Romaniei pregateste noi masuri de sprijin pentru afacerile afectate de razboiul din Ucraina. Iata ce se va putea accesa! Guvernul...

Comisia Europeana ofera prin CEI peste 1,7 miliarde de euro afacerilor

de Idei de afaceri
09 Feb 2022
Comisia Europeana pune la bataie peste 1,7 miliarde de euro prin Consiliul European pentru Inovare. Afacerile interesate pot deja aplica....

UE, gata sa concureze cu SUA. Un nou fond se lanseaza pentru afaceri

de Florin Amariei
07 Feb 2022
Afacerile din Uniunea Europeana vor avea la dispozitie un nou fond din care sa obtina finantari. Blocul comunitar vrea sa imparta succesul tehnologic...

PNRR aduce 2,55 miliarde euro pentru afaceri

de Idei de afaceri
02 Nov 2021
IMM-urile si companiile mari vor putea in curand accesa cele 2,55 miliarde euro disponibile prin PNRR. Banii vor fi disponibili incepand cu 2022....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]