Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Garantarea creditelor pentru proiecte viabile in regiunea Dunarii

de Marian Curelaru 27 Mai. 2014 2980
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) are in plan garantarea de proiecte viabile incluse in Strategia Dunarii pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii inovatoare si organizatii de cercetare, se arata in comunicatul de presa post-eveniment "Forumul Inovarii Dunare-Marea Neagra" de la Bucuresti.

 
Propunerea FNGCIMM intitulata "Scheme de garantare a creditelor pentru investitii noi, inovatoare si competitive in Regiunea Dunarii - concentrate pe proiecte de cooperare intre Romania, Republica Moldova si Bulgaria" are ca scop imbunatatirea competitivitatii IMM din regiunea Dunarii si facilitarea accesului la finantare adecvata, transmite Agerpres. 
 
Potrivit studiilor de specialitate, cu cat o investitie este mai inovatoare, cu atat este mai redusa probabilitatea de a obtine un imprumut. 
In context, FNGCIMM a afirmat posibilitatea de a garanta proiectele viabile, dar care nu indeplinesc cerintele impuse de institutiile de credit si care adesea nu au capacitatea de a obtine un imprumut din cauza insuficientei garantiilor proprii ale participantilor. 
 
Etapele acordarii de garantii pot fi usor accesibile, utilizand o platforma online pentru analiza solicitarilor de garantare ale coordonatorilor sau participantilor la astfel de proiecte. 
Totodata, stabilirea de scheme de garantare a creditelor, adaptate specificului pietelor din regiunea Dunarii, va imbunatati accesul la creditare al IMM inovatoare si al organizatiilor de cercetare. 
 
FNGCIMM a participat, in zilele de 22 si 23 mai 2014, la cea de-a patra editie a Forumului Inovarii Dunare-Marea Neagra, cu tema "Promovarea unui Antreprenoriat Inteligent in contextul inovarii pentru Regiunea Dunare - Marea Neagra". 
Evenimentul a fost organizat de Eurolink - Casa Europei in parteneriat cu Senatul Romaniei, sub egida Comisiei Europene - DG pentru Afaceri Maritime si Pescuit. 
 
Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii este o institutie financiara nebancara, cu capital de risc, infiintata in scopul facilitarii accesului IMM la finantari, prin acordarea de garantii pentru instrumentele de finantare contractate de la banci comerciale sau din alte surse.
 
Garantia FNGCIMM  SA — IFN este de maximum 80% din valoarea imprumutului, fara a depasi suma de 2,5 milioane euro/beneficiar si se emite la solicitarea institutiilor finantatoare partenere, pentru finantari aprobate, pe baza analizei documentelor prezentate de catre finantator. 
 
Strategia Dunarii, proiectul politic european de amploare lansat de Romania impreuna cu Austria, a fost adoptata de Consiliul European in 24 iunie 2011, ca strategie macro-regionala a Uniunii Europene. 
Cele patru axe prioritare ale Strategiei sunt: conectivitatea (transport intermodal, cultura si turism, retele de energie), protectia mediului (managementul resurselor de apa, protectia biodiversitatii si managementul riscurilor), cresterea prosperitatii regiunii Dunarii (educatie, cercetare, competitivitate) si imbunatatirea sistemului de guvernare (capacitate institutionala si securitate interna). 
 
Dintre cele 14 tari incluse in Strategie, opt sunt state membre ale UE (Germania, Austria, Slovacia, Republica Ceha, Ungaria, Slovenia, Romania si Bulgaria), restul fiind state non-membre (Croatia, Serbia, Bosnia si Hertegovina, Muntenegru, Republica Moldova si Ucraina). 
Uniunea Europeana a alocat Strategiei pentru Regiunea Dunarii fonduri de 100 de milioane de euro, in politica de coeziune 2007-2013. 
 


Tags: proiectegarantarea creditelorstrategia dunarii pentru immfinantare

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Surse de finantare: ce sunt si cum le gasesti pe piata romaneasca

de Bianca Tila
28 Mar 2024
Chiar daca esti la inceput de drum sau esti implicat deja intr-un business, trebuie sa stii ca planul afacerii trebuie sustinut financiar, iar...

MIPE: Doua apeluri de proiecte in domeniul digitalizarii IMM-urilor

de Bianca Tila
27 Ian 2023
Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene lucreaza la pregatirea a doua apeluri de proiecte in domeniul digitalizarii IMM-urilor. In acest...

MIPE contribuie la sprijinirea IMM-urilor prin instrumente de finantare

de Bianca Tila
06 Dec 2022
Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene contribuie decisiv la sprijinirea IMM-urilor, avand in vedere ca o pondere de 99% din IMM-urile din...

Ministerul Energiei: Proiecte de un miliard de euro finantate prin PNRR

de Bianca Tila
28 Nov 2022
Ministerul Energiei are in analiza proiecte in valoare totala de un miliard de euro, care ar urma sa fie finantate prin PNRR. Proiectele au drept...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]