Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Micii fermieri au voie sau nu sa duca laptele la piata?

de Victor Oancea 12 Feb. 2014 2077
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Odata cu instituirea noilor norme europene de igiena privind laptele, micii fermieri romani risca sa ramana cu mari pierderi financiare.

In vederea respectarii normelor de conformitate, laptele mul in anumite conditii de igiena, trebuie sa fie imediat depozitat in tancuri de racire. Cu toate acestea, Nicusor Serban, presedintele Romlacta, atrage atentia ca noile reglementari nu au fost abordate corect si ca se pot genera numeroase probleme, pana acum neluate in considerare.

“Nu stiu de ce s-a indus ca fermierul mic nu are voie sa duca laptele la piata spre vanzare. Are voie, procesatorul nu are voie sa proceseze laptele conform. S-a trecut la ideea sa se dea aceste tancuri de racire, de 1000 de litri pentru asociatii. Cine face analiza fiecarui fermier care duce lapte la tanc, cu ce face analiza, cine plateste energia, detergentii si apa calda care trebuie folosite pentru dezinfectia fiecarui tanc dupa ce laptele pleaca.

Cu ce mijloace de analiza putem face diferenta intre conformitatea laptelui pentru ca toate analizatoarele care sunt, si care costa 1000-2000 de euro, fac analiza pe proteina, pe apa, substanta uscata, pe grasime si nu pe celule somatice, pe germeni. Si atunci intreb, daca un fermier la sfarsitul zilei cand vine raspunsul de la fabrica si spune 1000 de litri de lapte a fost neconform, pentru ca a avut 150.000 de germeni si 500.000 de celule somatic. Cine a dus lapte conform si cine a dus lapte neconform?”, a declarat presedintele Romlacta in cadrul unei emisiuni TVR, citat de Agroromania.

Saptamana trecuta, S-a stabilit prelungirea termenului limita pentru depunerea documentelor de catre asociatiile care doresc sa beneficieze de ajutor de minimis in vederea achizitionarii de tancuri de racire.

Micii producatori pot aplica dosarele pana in data de 15 mai.


Tags: mici fermierimici producatori de lapte

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]