Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Productie mica de miere pentru 2014. Preturile vor fi mari!

de Adela Simonescu 27 Iun. 2014 3506
4.75 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Conditiile meteo din ultima perioada de timp au facut ca albinele sa nu mai iasa din stup. Productia de miere de anul acesta se preconizeaza a fi scazuta, implicit ajungandu-se la preturi mai mari, informeaza AgroRomania.ro.

Apicultorii considera ca anul 2014 este cel mai prost an dintr-o lunga perioada de timp, vremea fiind factorul care a stricat planurile de productie de anul acesta.

Apicultorii considera ca nu doar ploile au fost de vina, ci mai ales frigul. In conditiile in care vremea este rece, albinele nu mai ies din stup, astfel incat hrana acestora se reduce la apa cu zahar, date de apicultori pentru a nu se ajunge la pierderea familiei de albine.

„De mult nu ne-am mai confruntat cu o asatfel de situatie, sa fin nevoiti sa hranim albinele in aceasta perioada. Au mai fost ani slabi, dar ca acesta nu am mai avut de mult. Albinele, fie nu pot iesi din stupi din cauza frigului si ploii, fie ies dar nu au ce sa culeaga, tot din cauza vremii foarte capricioase” spune unul dintre apicultori, citat de AgroRomania.ro.

„Oricat am creste pretul, pierderile sunt foarte mari, pentru ca mierea va fi putina. Iar un pret exagerat de mare ii va tine la distanta si pe cumparatori, asa ca situatia este una dramatica pentru noi. Un apicultor care traieste din apicultura si a avut un venit modest si acum nu mai are acest venit, plus cheltuielile, iese in pierdere. Asa ceva nu am mai avut niciodata. Nu neaparat ploaia e de vina, ci frigul pentru ca nu ies albinele din stup. Suntem pe 27 iunie si inca nu a fost deloc cules” spune si Lazar Tibor, un alt apicultor.

Din pacate, situatia nu este mai imbucuratoare nici pentru apicultorii care au ales sa plece in pastorala. Vremea a fost urata peste tot in tara, fara mari exceptii.

Inca de luna trecuta, apicultorii si-au aratat ingrijorarea cu privire la productiile de miere de salcam de anul acestea, mare parte fiind deja compromise. Cu toate acestea, apicultorii au sperat ca macar restul soiurilor de miere sa fie salvate.

In consecinte, anul viitor va fi unul deosebit de slab pentru apicultori, cu sanse mari de redresare in situatia in care vremea va da semne de imbunatatire.

sursa foto: www.freeimages.com


Tags: afaceri apiculturaafaceri cu miereapicultura in romania

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]