Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Subventii consistente pentru firmele care angajeaza persoane din grupuri defavorizate

de Idei de afaceri 17 Nov. 2015 3372
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In perioada imediat urmatoare, se va lansa un program de acordare fonduri europene pentru ajutorul antreprenorilor cu subventii, in cazul in care angajeaza persoane din grupurile defavorizate.

Persoanele care fac parte din gupurile defazorizate sunt: someri, inactivi, persoane care beneficiaza de venitul minim garantat, persoane cu dizabilitati etc.

Este vorba despre actiunea de "sprijin pentru accesul si/ sau mentinerea pe piata muncii, precum si pentru participarea la programe de ucenicie si stagii a persoanelor din cadrul comunitatilor marginalizate, inclusiv prin masuri de acompaniere si alte tipuri de interventii identificate ca fiind necesare".

In cadrul acestor masuri, firmele existente in comunitatile defavorizate vor primi subventii de 200-300 de euro pe luna pentru ficare persoana din grupurile-tinta angrenata in programe de stagii, ucenicie si angajare:

- Firmele care vor lua ucenici vor primi pentru fiecare dintre acestia cate 250 de euro, din care 50 de euro vor fi folositi pentru serviciile de formare, 150 euro pentru salariul ucenicului si 50 de euro pentru salariul coordonatorului.

- Firmele care vor lua studenti in stagii vor primi cate 300 de euro pentru fiecare dintre acestia, din care 200 de euro vor fi folositi pentru salariul stagiarului si 100 de euro pentru salariul mentorului.

- Firmele care vor angaja persoane din comunitatile tintite vor primi cate 200 de euro pentru fecare dintre acestea. Firma trebuie sa faca dovada ca a creat un nou loc de munca, pe care a incadrat o persoana din comunitatea marginalizata (contract de munca).

Angajatorii care beneficiaza de astfel de subventii sunt obligati sa mentina ocupate posturile subventionate pentru o durata cel putin egala cu aceea in care au primit subventia.

Cererea de propuneri de proiecte va fi deschisa incepand cu 25.11.2015, ora 10.00, pana in data de 25.01.2016, ora 16.00.

Sursa:www.fonduri-ue.ro/


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: subventiisubventii pentru comunitatile dfavorizatecomunitati defavorizatefonduri europenegrupuri defavorizate

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Subventii pentru agentiile de turism: 40 de euro pentru fiecare turist strain care sta cel putin 4 nopti in Romania. Acte necesare

de Ana Ghiarasim
10 Mai 2022
Operatorii din turism ar putea primi cate 40 de euro pentru fiecare turist strain care a platit si a petrecut cel putin patru nopti de cazare in...

Comisia Europeana: Imprumuturile guvernamentale pot fi transformate in subventii directe

de Florin Amariei
28 Ian 2021
Comisia Europeana a anuntat ca va permite guvernelor din spatiul comunitar sa transforme imprumuturile in subventii directe. Astfel statul va putea...

Peste 100.000 de afaceri, eligibile pentru noi fonduri europene. Anuntul ministrului Economiei

de Florin Amariei
27 Iul 2020
Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anuntat ca in curand vor fi disponibile noi fonduri europene pentru afaceri. Acestea vor putea fi accesate...

Firmele afectate de Covid-19 inca pot accesa fonduri europene si ajutoare de stat

de Florin Amariei
25 Mai 2020
Firmele afectate de pandemia Covid-19 inca pot accesa fonduri europene si ajutoare de stat pentru a depasi momentul dificil cu care se confrunta....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]