Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

131 de milioane de euro pentru tinerii fermieri

de Marian Curelaru 07 Mar. 2014 2644
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Tinerii fermieri care se instaleaza la tara pot primi pana la 60.000 de euro, sprijin nerambursabil care se acorda pentru o perioada de maximum cinci ani, dupa ce suma alocata pentru masura "Instalarea tinerilor fermieri" a fost suplimentata cu peste 131 milioane de euro fata de 2007-2013, informeaza AmosNews.

Sub-masura "Instalarea tinerilor fermieri" din capitolul "Dezvoltarea exploatatiilor agricole si a intreprinderilor" finanteaza tinerii sub 40 de ani care se instaleaza pentru prima data ca sefi de exploatatie. Suma alocata este de pana la 60.000 euro pentru fiecare tanar instalat, pentru o exploatatie cu dimensiunea Valorii Productiei Standard care se incadreaza intre 15.000 si 50.000 de euro.
 
Tinerii fermieri pot solicita doua transe de plata, prima in cuantum de 70% din valoarea primei de instalare, a doua in cuantum de 30% raportat la aceeasi valoare, cu conditia comercializarii productiei proprii in procent de minim 30% din valoarea primei transe. Pentru aceasta masura sunt alocate prin PNDR 2014-2020 400 milioane euro.
 
Dupa cum declara anul trecut ministrul Agriculturii, proiectele pentru masura 112 pe noul Program National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014-2020 se vor putea depune cel mai devreme din a doua jumatate a anului 2014"
 
Beneficiarii eligibili pentru sprijinul financiar nerambursabil acordat prin Masura 112 sunt fermierii in varsta de pana la 40 de ani (neimpliniti la data depunerii Cererii de Finantare), persoane fizice sau juridice care practica in principal activitati agricole.
 
Exploatatiile tinerilor fermieri ar trebui sa aiba o dimensiune economica cuprinsa intre 6 si 40 UDE (Unitate de Dimensiune Economica care reprezinta unitatea prn care se exprima dimensiunea economica a unei exploatatii agricole determinata pe baza marjei brute standard a exploatatiei), iar exploatatia trebuie sa fie inregistrata in Registrul unic de identificare - APIA si Registrul agricol.
 
Conditii minime obligatorii pentru acordarea sprijinului
 
Pentru a putea primi sprijin in cadrul Masurii 112, solicitantul sprijinului trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:
 
- varsta: sub 40 de ani si se instaleaza pentru prima data in exploatatia agricola;
- prezinta un Plan de afaceri pentru dezvoltarea activitatilor agricole din cadrul exploatatiei agricole;
- este membru al unei familii de fermieri si a lucrat mai mult de 50% din timpul sau de lucru in cadrul fermei cu cel putin 12 luni inaintea instalarii sale pe cont propriu;
- se angajeaza sa urmeze, in primii trei ani de la primirea sprijinului, cursuri de formare profesionala prin Masura 111 "Formare profesionala, informare si difuzare de cunostinte" in cel putin unul din domeniile: managementul exploatatiei agricole, contabilitatea fermei, protectia mediului, agricultura ecologica, altele.
 
Sprijinul financiar va fi acordat pe baza unui plan de afaceri pentru dezvoltarea exploatatiei pe care are o va conduce. Interventia prin acesta sub-masura, va creste numarul de tineri fermieri care incep pentru prima data o activitate agricola ca sefi/conducatori de exploatatie si care vor fi incurajati sa realizeze investitii, sa se asocieze, sa participe la lanturile scurte de aprovizionare.
 


Tags: agriculturafonduri europenetinerii fermierifinantaresprijin nerambursabil

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Surse de finantare: ce sunt si cum le gasesti pe piata romaneasca

de Bianca Tila
28 Mar 2024
Chiar daca esti la inceput de drum sau esti implicat deja intr-un business, trebuie sa stii ca planul afacerii trebuie sustinut financiar, iar...

MIPE contribuie la sprijinirea IMM-urilor prin instrumente de finantare

de Bianca Tila
06 Dec 2022
Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene contribuie decisiv la sprijinirea IMM-urilor, avand in vedere ca o pondere de 99% din IMM-urile din...

Finantare de pana la 200.000 lei pentru romanii din diaspora

de Bianca Tila
05 Aug 2022
Prin intermediul programului Start-Up Nation, romanii din diaspora pot obtine finantare de pana la 200.000 lei. Programul aflat la cea de-a treia...

Startup-ul de styling atrage o noua finantare

de Bianca Tila
22 Iun 2022
The Outfit este un startup lansat ca serviciu online de personal styling. Acesta a atras o noua runda de finantari de tip seed, in valoare de 766.000...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]