Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

177 de milioane de euro pentru finantarea IMM-urilor in Romania

de Alina Constantinescu 11 Mai. 2017 2793
4.75 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

FEI (Fondul European de Investitii) si Raiffeisen Bank au semnat un acord in urma caruia banca poate sa acorde 800 de milioane lei sub forma de credite pentru afacerile mici si mijlocii din Romania.

Acest acord va permite bancii sa ofere IMM-urilor imprumuturi cu garantii reduse, pe termene mai lungi, si sa ofere sprijin afacerilor start-up, care de obicei au acces limitat la creditare. Aproximativ 2.000 de intreprinderi mici si mijlocii romanesti pot beneficia de aceste credite.

Acordul a fost posibil cu sprijinul Fondului European pentru Investitii Strategice (FEIS). Acesta este pilonul central al Planului de Investitii pentru Europa, asa-numitul “Plan Juncker".

Corina Cretu, Comisarul european pentru politica regionala, a declarat:
“Planul Juncker are drept scop sustinerea locurilor de munca si stimularea cresterii economice in Europa. Facilitarea accesului la finantare pentru intreprinderile mici si mijlocii reprezinta o componenta importanta a Planului. Sunt incantata ca, prin acest acord, mai multe companii romanesti vor putea investi in extindere, crearea de locuri de munca si inovare, multumita planului Juncker.”
 
Noul Plan de Investitii va reusi sa mobilizeze in jur de 743 de milioane de euro pentru investitii in Romania si 178 de miliarde de euro in Europa.

“Sprijinul pentru intreprinderi si crearea de locuri de munca sunt fundamentale pentru cresterea economica in Europa. FEI se angajeaza sa sprijine IMM-urile si are placerea sa semneze acest acord FEIS pentru sprijinul IMM-urilor cu Raiffeisen Bank din Romania. Raiffeisen Bank este bine pozitionata pentru a accesa si spori accesul la finantare pentru 2.000 de companii din toata tara.”, a declarat directorul executiv al FEI, Pier Luigi Gilibert.

Steven van Groningen, presedintele Raiffeisen Bank a precizat ca „Noul parteriat cu FEI va facilita accesul la finantare al IMM-urilor, in conditii extrem de avantajoase – cerinte de garantii reduse si fara costuri atasate garantiilor acordate de FEI. Am acumulat o experienta bogata in colaborarea cu FEI, pe care dorim sa o valorificam si pe viitor. Creditele acordate vor fi destinate atat investitiilor, cat si activitatii curente, raspunzand nevoilor operationale ale companiilor, contribuind la consolidarea pozitiei lor pe piata si la atingerea obiectivelor strategice ale acestora.”




Tags: afaceri micicreditefinantare afacere

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Ministru: Toate creditele bugetare, alocate pentru Start-Up Nation

de Florin Amariei
14 Nov 2019
Ministrul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri promit ca toate creditele bugetare necesare pentru platile catre beneficiarii Start-Up Nation...

Banca Transilvania acorda credite cu garantii europene pentru afaceri mici si mijlocii

de Alina Constantinescu
21 Sep 2017
Banca Transilvania si Fondul European de Investitii (FEI) - Initiativa pentru IMM (POIIMM) faciliteaza accesul IMM-urilor la imprumuturi avantajoase....

Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, partener pentru beneficiarii Programului Start-Up Nation

de Idei de afaceri
21 Sep 2017
Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) reprezinta unul dintre principalii parteneri ai antreprenorilor beneficiari ai...

Credite de 100 milioane euro pentru IMM-uri de la Banca Transilvania

de Idei de afaceri
22 Iun 2017
Banca Transilvania si Fondul European de Investitii (FEI), parte a Grupului Bancii Europene de Investitii (BEI), au incheiat un acord de garantare in...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]