Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4 programe de finantare pentru IMM-urile din Romania

de Alina Constantinescu 07 Iul. 2016 3069
4.9 din 5 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Departamentul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediu de Afaceri si Turism (DIMMMAT) a publicat procedurile si anexele pentru 4 programe finantate din fonduri nationale adresate IMM-urilor.

Cele 4 programe de sprijin pentru IMM-uri, finantate de la buget, sunt urmatoarele:

1. Programul national multianual pentru infiintarea si dezvoltarea IMM-urilor in mediul rural

Obiectivul principal al schemei de minimis il constituie stimularea si sprijinirea infiintarii si dezvoltarii structurilor economice private infiintate in mediul rural prin cresterea numarului de locuri de munca si al IMM-urilor in mediul rural, facilitarea accesului IMM-urilor infiintate in mediul rural la sursele de finantare, in contextul reducerii discrepantelor economice dintre mediul urban si cel rural.   

Bugetul alocat schemei de minimis pentru anul bugetar 2016, aprobat prin anexa nr. 3/35/26  la Legea nr. 339/2015  a Bugetului de Stat pe anul 2016 este de 25.900.000 lei.
Prin implementarea programului in anul 2016 se estimeaza acordarea de ajutor de minimis unui numar de minim 207 de beneficiari.

2. Programul national multianual de microindustrializare

Obiectivul Programului national multianual de microindustrializare il constituie sustinerea investitiilor in sectoarele economice prioritare stabilite prin prezenta procedura, cresterea volumului de activitate si a competitivitatii IMM din aceste sectoare.

Bugetul alocat schemei de minimis pentru anul bugetar 2016 este de 60.890.000 lei. Se estimeaza acordarea de ajutor de minimis unui numar de minim 244 de beneficiari.

3. Programul national multianual pentru dezvoltarea antreprenoriatului in randul femeilor din sectorul IMM

Obiectivul principal al schemei de minimis prevazuta in cadrul programului national multianual pentru dezvoltarea antreprenoriatului in randul femeilor din sectorul intreprinderilor mici si mijlocii il constituie stimularea si sprijinirea demararii si dezvoltarii structurilor economice private infiintate de catre femei prin facilitarea accesului acestora la finantare, cresterea potentialului de accesare a surselor de finantare si facilitarea accesului femeilor antreprenor la sursele de finantare, in contextul problemelor legate de mentinerea echilibrului dintre obligatiile familiale si cele profesionale si al prejudecatilor existente la nivel local.

Bugetul alocat este de 500.000 lei si se estimeaza acordarea de ajutor de minimis unui numar minim de 10  beneficiari.

4. Programul de dezvoltare a activitatilor de comercializare a produselor si serviciilor de piata

Obiectivul principal al schemei de minimis il constituie sprijinirea operatorilor economici, societati  si societati cooperative, prin facilitarea accesului la finantare, in scopul imbunatatirii performantelor economice si tehnice ale acestora, urmarind adaptarea la cerintele determinate de statutul Romaniei ca stat membru al Uniunii Europene, prin cresterea nivelului de competitivitate, crearea si mentinerea locurilor de munca, sporirea protectiei consumatorilor si securitatii alimentare.

Bugetul alocat pe anul 2016 este de 21.049.000 lei. Se estimeaza acordarea de ajutor de minimis unui numar de minim 156 de beneficiari.

Fiecare schema de minimis se aplica pana la 31 decembrie 2016, platile fiind efectuate pana la sfarsitul anului.

Inscrierea in program, solicitarea acordului de principiu pentru finantare si completarea planului de afaceri in vederea obtinerii finantarii se fac on-line pe site-ul www.aippimm.ro.

Sursa: www.aippimm.ro


Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.9 din 5 - 5 voturi.

Articole conexe

IMM Invest Plus: Plafonul garantiilor se va majora

de Bianca Tila
01 Nov 2023
Plafonul total al garantiilor care pot fi acordate in cadrul schemei de ajutor de stat IMM Invest Plus pe perioada de valabilitate (pana pe data de...

test web design - nu stergeti

de Idei de afaceri
01 Nov 2023
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. In ullamcorper quis libero nec lacinia. Vestibulum molestie tortor sit amet vulputate...

Surse de finantare: ce sunt si cum le gasesti pe piata romaneasca

de Bianca Tila
28 Mar 2024
Chiar daca esti la inceput de drum sau esti implicat deja intr-un business, trebuie sa stii ca planul afacerii trebuie sustinut financiar, iar...

Ministerul Finantelor a atras 75 milioane de lei de la banci

de Bianca Tila
29 Aug 2023
Ministerul Finantelor atras 75 de milioane de lei de la banci, suplimentar la licitatia de luni, cand a imprumutat 678 milioane de lei, printr-o...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]