Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

71 de milioane lei de la Guvern pentru sustinerea mediului de afaceri

de Alina Constantinescu 14 Iul. 2017 3722
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Accesul pe piata externa a IMM-urilor va fi sustinut de la bugetul de stat cu suma de 71 milioane lei, pentru perioada 2017-2020, potrivit unui act normativ aprobat de Guvern.

Executivul a adoptat normele metodologice de aplicare a Programului de sustinere a internationalizarii operatorilor economici romani, prin care se reglementeaza modul de instituire a respectivei scheme de ajutor de minimis.

Potrivit actului normativ, alocatia financiara nerambursabila este in cuantum de maxim 50.000 de lei/beneficiar, reprezentand maxim 90% din valoarea cheltuielilor eligibile.

Prin program se finanteaza:

- participari individuale la targuri si expozitii internationale, organizate in strainatate, cu stand propriu, altele decat cele organizate in baza OUG 56/2016 privind aprobarea Sistemului de sustinere si promovare a exportului cu finantare de la bugetul de stat si in baza HG 296/2007 privind aprobarea Mecanismelor de derulare a actiunilor din Programul de promovare a  exportului;
   
- participari individuale la misiuni economice organizate in strainatate, altele decat cele organizate in baza OUG 120/2002 privind aprobarea Sistemului de sustinere si promovare a exportului cu finantare de la bugetul de stat si in  baza HG 296/2007 privind aprobarea Mecanismelor de derulare a actiunilor  din Programul de promovare a exportului;
   
- crearea identitatii vizuale a unui IMM (marca, sigla, slogan);
   
- realizarea unui  site  pe  Internet/aplicatie  pentru  mobil,  pentru  prezentarea  activitatii solicitantului si a produselor promovate, in limba romana si limba engleza/alta limba de circulatie internationala;
   
- participari ale angajatilor la cursuri de pregatire, in tara si/sau in strainatate, in domeniul tehnicilor de promovare a produselor/serviciilor pe noi piete;
   
- analize si studii de piata;
    
- alte tipuri de activitati de promovare si sustinere a internationalizarii.

"Guvernul a introdus astazi un nou instrument de sustinere a companilor autohtone, o premiera pentru mediul de afaceri romanesc prin faptul ca firmele vor avea posibilitatea de a participa individual la targuri si expozitii.
Astazi au fost adoptate Normele Metodologice de aplicare a Programului de sustinere a internationalizarii operatorilor economici romani.

Programul are alocat un buget de 71 milioane de lei pentru perioada 2017-2020, iar alocatia financiara nerambursabila acordata este in cuantum de max. 50.000 de lei/beneficiar/an, reprezentand max. 90% din valoarea cheltuielilor eligibile.
Acest program reflecta angajamentul Guvernului Romaniei de a sprijini internationalizarea companiilor romanesti si este un sprijin important pentru cresterea capacitatii acestora de a cuceri pietele externe.", scrie Ilan Laufer pe pagina sa de Facebook.

Completarea cererii tip pentru inscriere in program, in vederea obtinerii finantarii, se face on-line pe site-ul www.aippimm.ro.

Data de la care este activa inscrierea on-line se comunica pe site-ul institutiei cu cel putin 5 zile inainte de data inceperii procesului de inregistrare propriu-zis.

Verificarea documentelor depuse si a cererii pentru inscrierea in Program on-line se face in maxim 15 zile lucratoare, dupa incheierea sesiunii de inscriere.

Acordarea finantarii se realizeaza in baza criteriului „primul venit – primul servit”, in limita bugetului.

Beneficiarii alocatiilor financiare nerambursabile au obligatia de a raporta efectele participarii la Program catre minister, pentru o perioada de 2 ani, incepand cu anul urmator acordarii alocatiei financiare nerambursabile.


Tags: fonduri pentru afacerimediu de afaceriprogram de internationalizarefinantare imm

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]