Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afaceri agricole: Agricultorii au luat credite de 11 mld de lei in 2013, la bancile din Romania

de Adela Simonescu 18 Apr. 2014 2632
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In anul 2013, agricultorii romani s-au imprumutat si la banci, mai mult decat in anii precedenti. Valoarea totala a creditelor contractate de acestia, la finalul anului 2013, a fost de 11 miliarde de lei, noteaza Agroromania.ro.

Informatia a fost furnizata de Veronica Toncea, directorul general al Fondului de Garantare a Creditului Rural, precizand ca cca 20% din suma respectiva a fost garantata de institutia pe care o manageriaza.

"Poate nu este mult, dar este o etapa si cred ca, daca noi vom fi suficient de eficienti si de transparenti, vom putea sa crestem acest nivel, pentru ca seriozitatea unui garantor este sa fie un partener loial si cinstit in etapa negocierii unei conventii. Tot ceea ce negociem la semnarea conventiei sunt lucruri transparente si sunt la indemana bancii, este o garantie recunoscuta de BNR si pentru ea nu se constituie provizioane, pentru ca lucram pe bani publici”, a declarat Veronica Toncea.

De-a lungul ultimilor ani, valoarea creditelor contractate de fermieri a crescut cu 70 de procente. Principala cauza a fost cea referitoare la situatia fondurilor europene acordate in aceasta perioada. Conform datelor Fondului de Garantare a Creditului Rural, creditele acordate in agricultura in anul 2012 au fost de 9,6 miliarde de lei, cu 1,4 miliarde mai putin decat anul trecut.

In luna februarie, discutam despre 16.000 de agricultori ce aveau credite bancare. Cele mai multe credite au fost contractate de la CEC Bank.

Mai mult, conform Agroromania, cca 2.000 de fermieri si-au realizat obiectivele de investitii pentru care au contractat creditele bancare.


sursa foto: www.freegreatpicture.com


Tags: afaceri agricolefinantare afaceri agricoleafaceri agricole 2014

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]