Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ajutor de stat pentru motorina utilizata in agricultura

de Marian Curelaru 25 Apr. 2014 2403
4.5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Guvernul a aprobat miercuri o hotarare pentru aprobarea normelor metodologice privind acordarea unui ajutor de stat pentru motorina utilizata in agricultura, informeaza un comunicat de presa al Executivului. Actul normativ stabileste deschiderea unei noi sesiuni de depunere a cererilor de acord prealabil, aferent anului 2014, in perioada cuprinsa intre 5 mai si 10 iunie a.c.

Conform Hotararii Guvernului nr. 763/2013 pentru aprobarea normelor metodologice privind acordarea unui ajutor de stat pentru motorina utilizata in agricultura, ajutorul de stat consta in subventionarea ratei accizei pentru motorina utilizata la efectuarea lucrarilor mecanizate in agricultura, in sectoarele vegetal, zootehnic si imbunatatiri funciare.
Prevederile hotararii nu se aplica intreprinderilor aflate in dificultate financiara sau impotriva carora a fost emisa o decizie de recuperare a unui ajutor de stat, daca aceasta decizie de recuperare nu a fost deja executata. 
Autoritatea competenta responsabila cu implementarea schemei temporare de ajutor de stat reglementata de prezenta hotarare este Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura prin structurile sale teritoriale, respectiv centrele judetene, al municipiului Bucuresti si centrele locale. 
 
Beneficiaza de ajutor de stat, in temeiul prezentei scheme, orice solicitant care depune la autoritatea competenta o cerere de acord prealabil pentru finantare, iar aceasta confirma in scris, sub rezerva verificarilor ulterioare, acordul pentru solicitarea finantarii.
 
In vederea efectuarii lucrarilor mecanizate in agricultura in sectoarele vegetal, zootehnic si imbunatatiri funciare, beneficiarii achizitioneaza cantitatile necesare de motorina si solicita documentele fiscale de vanzare emise de furnizori pe numele beneficiarilor.
 
Suma totala alocata acestei scheme de ajutor de stat se asigura de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pe anul 2014. 
 
In perioada 9-14 aprilie 2014, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) a efectuat plata aferenta cererilor depuse in trimestrul IV — 2013 pentru ajutorul de stat acordat pentru motorina utilizata in agricultura, in baza HG nr. 763/2013 pentru aprobarea normelor metodologice privind acordarea unui ajutor de stat pentru motorina utilizata in agricultura, cu modificarile si completarile ulterioare. Suma totala platita este de 120.896.357,13 lei, cu sursa de finantare de la bugetul national, pentru un numar de 12.409 beneficiari.
 


Tags: agriculturaajutor de stat pentru motorinanorme metodologice

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Guvernul a aprobat ajutorul pentru IMM-urile din agricultura. Bolos: Deschiderea apelului - pe 27 mai 2022 pentru microgranturi, respectiv 26 mai 2022 pentru granturi capital de lucru

de Idei de afaceri
06 Mai 2022
Ajutorul de 300 de milioane de euro pentru IMM-urile din agricultura a fost aprobat in sedinta de Guvern de vineri. Potrivit unui anunt al...

Ajutor de 300 de milioane de euro pentru IMM-urile din agricultura

de Idei de afaceri
02 Mai 2022
Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene a anuntat ca va finanta, prin Programul Operational Competitivitate, microgranturi si granturi...

APIA: plata ajutorului de stat la motorina utilizata in agricultura

de Idei de afaceri
09 Mar 2015
Ajutorul de stat pentru motorina utilizata in agricultura in trimestrul IV din 2014 va fi platit agricultorilor pana la data de 30 iunie 2015....

Ati inregistrat pagube in agricultura in 2013? Ati putea fi scutit de impozit pe venit pentru 2013!

de Victor Oancea
02 Iun 2014
In cazul agricultorilor care au inregistrat pagube in 2013, din cauza fenomenelor meteorologice s-ar putea aplica anularea impozitului pe venit...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]