Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Atentie: Fermierii inactivi trec pe LISTA NEAGRA a agriculturii! Se introduce conceptul de femier activ

de Matei Antonescu 20 Mar. 2014 2356
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ministerul Agriculturii isi propune sa stabileasca o "lista neagra" care va cuprinde agricultorii si institutiile care au beneficiat de sprijin financiar acordat pentru plati directe, fara sa fi lucrat terenurile, a declarat miercuri Daniel Constantin, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, in cadrul unui seminar de specialitate.

"Se introduce un nou concept, conceptul de fermier activ, astfel incat nu mai pot beneficia de plati directe decat acei fermieri care inregistreaza si lucreaza in agricultura. Exemple sunt numeroase, consiliile locale, aeroportul nu stiu care din Bucuresti sau din alte zone care pana acum cel putin pe pajisti, pe administrarea corecta in bune conditii agricole si de mediu a pajistilor, primeau aceste plati directe", a spus ministrul.

Nu discutam despre un numar alarmant al beneficiarilor care vor fi inscrisi pe "lista neagra", insa retragerea platilor efectuate pana in acest moment catre aceasta categorie se va transforma in avantaj pentru agricultorii care isi lucreaza pamanturile.

"Nu este o categorie foarte mare astfel incat sa creeze probleme. Mai mult, acest lucru cred ca aduce avantaje pentru cei care lucreaza in agricultura", a mai adaugat Daniel Constantin.

Anul acesta se va definitiva "lista neagra" a femierilor iar ministrul agriculturii invita reprezentantii agricultorilor sa vina cu propuneri referitoare la categoriile care vor fi excluse de la platile directe.

"Este o definitie pe care o vom lua impreuna pe parcursul anului 2014. In momentul de fata exista un inceput de lista neagra pe care vor figura toate categoriile pe care dumneavoastra le propuneti. Ca atare, pana la sfarsitul acestui an va invitam sa ne spuneti ce categorii vreti sa excludeti de la platile directe si vom defini in felul acesta prin negatie ce inseamna fermierul activ", a precizat Constantin.



Tags: fermier activlista neagra agriculturafermieri inactivinu lucreaza terenurile

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]