Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ati inregistrat pagube in agricultura in 2013? Ati putea fi scutit de impozit pe venit pentru 2013!

de Victor Oancea 02 Iun. 2014 2975
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In cazul agricultorilor care au inregistrat pagube in 2013, din cauza fenomenelor meteorologice s-ar putea aplica anularea impozitului pe venit datorat pentru 2013, in mod proportional cu gradul de calamitate al productiei agricole, in cazul in care acesta este de peste 30% si impozitul se calculeaza pe norme de venit, anunta Mediafax.

Conform unui proiect de ordonanta de urgenta, se prevede posibilitatea de anulare a impozitului pe venitul din activitati agricole datorat pentru 2013 de catre contribuabilii care au desfasurat activitati agricole individual sau in asociere. Impozitul pe venitul din activitati agricole datorat pentru anul fiscal 2013 se va anula in cazul in care a fost stabilit pe norme de venit iar productia a fost afectata mai mult de 30%.

Sursa mentioneaza faptul ca sunt necesare acte doveditoare pentru ca aceasta anulare de impozit sa se concretizeze. Mai mult, gradul de calamitate se dovedeste cu documentul emis de autoritatea competenta.


"Acesti producatori agricoli au declarat si in unele cazuri au si platit impozitul calculat pe baza normelor de venit intr-un context in care au suferit pierderi economice importante (243.253.000 lei). In aceste conditii, plata impozitului pe venit reprezinta o pierdere suplimentara, avand in vedere faptul ca producatorii nu au realizat valoare adaugata in anul economic respectiv", informeaza nota de fundamentare a proiectului de ordonanta.


Aceasta scutire va detine un impact bugetar de aproximativ 5,22 de milioane de lei pentru anul 2014.

Mediafax mai noteaza faptul ca FISC-ul va emite decizia de anulare a impozitului si a obligatiilor fiscale accesorii aferente acestuia iar in cazul celor care deja au platit impozitul pentru anul trecut, sumele se vor restitui.





Tags: pagube agriculturarestituire impozit agriculturascutiri de impozit

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]