Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

BRD primeste fonduri de 30 mil euro pentru investitii in energia verde

de Ilinca Dobrescu 03 Apr. 2012 2819
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a oferit un pachet de finantare de 30 de milioane de euro catre BRD Groupe Societe Generale. Fondurile vor fi folosite pentru sustinerea IMM-urilor in vederea demararii de proiecte de investitii in energia verde si pentru companiile care activeaza in sectorul municipal.

"In comparatie cu entitatile similare din Europa de Vest, companiile si municipalitatile din Romania inregistreaza un procent mai ridicat al costurilor cu energia in totalul costurilor.

Finantarile BERD acordate prin intermediul BRD Groupe Societe Generale, vor permite companiilor si municipalitatilor sa implementeze proiecte ce le vor reduce intensitatea energetica si le vor consolida competitivitatea si eficienta operationala", a explicat Sylvia Gansser-Potts, director BERD pentru Institutii Financiare - Banci UE.

Fondurile BERD vor fi folosite pentru sustinerea IMM-urilor cu imprumuturi cu valori de pana la 1 milion de euro pentru derularea de proiecte de investitii comerciale in eficienta energetica si proiecte individuale de scara redusa de energie regenerabila. Mai mult, fondurile pot fi folosite si pentru proiectele de investitii in eficienta energetica si in energie regenerabila in domeniul constructiilor, noteaza Green-Report.ro.

Guy Poupet, directorul general al BRD noteaza faptul ca utilizarea  energiei cu eficienta este un lucru vital pentru Romania, energia devenind din ce in ce mai scumpa si mai rara.

Proiectele eligibile pentru obtinerea acestor fonduri sunt cele care pun accent pe necesitatea reducerii consumului de energie prin eficientizarea performatelor energetice ale cladirilor. De asemenea, proiecte eligibile vor fi si cele care vizeaza productia, distributia sau instalarea de echipamente de eficienta energetica.


Tags: finantare energie verdebrd energie verdefonduri energie verdeproiecte eligibile energie verde

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]