Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa ii impresionezi pe potentialii investitori

de Alexandra Popescu 27 Aug. 2014 2807
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cautarea investitorilor pentru afacerea ta este versiunea antreprenorului pentru interviurile la locurile de munca. Trebuie sa privesti partile si sa fii capabil sa spui lucrurile potrivite atunci cand soliciti obtinerea de capital de la investitori.

 
Investitorii provin din toate categoriile sociale, iar tu trebuie sa fii capabil sa adaptezi pitch-ul in functie de fiecare, pentru a-ti face afacerea mai vizibila pentru interesele lor. Cu toate acestea, exista unele lucruri care raman constante si unele la care trebuie sa lucrezi pentru a-i impresiona pe investitori si pentru a acumula fondurile de care ai nevoie ca afacerea ta sa treaca la urmatorul nivel. 
 
Iata sapte moduri prin care ii poti impresiona pe potentialii investitori:
 
Prezinta clar marjele
Investitorii nu investesc in afacerea ta doar pentru ca acestia cred in viziunea ta, ci o fac pentru a castiga mai multi bani. Avand marje promitatoare, va fi un mod mai bun pentru a impresiona investitorii, dar avand numerele nu inseamna totul. Acestea trebuie prezentate intr-un mod placut, profesional.
 
Arata-le potentialul de crestere
Investitorii vor sa vada longevitate si o piata stabila, plina de consumatori, asa ca ar trebui sa fii capabil sa le arati valoarea afacerii si cum aceasta valoare va continua sa creasca. Explica exact cum afacerea ta se aplica unui grup de oameni si cat de mult potential de crestere are brandul tau, atat in termenii noii piete, cat si in fluxuri de venituri. Investitorii vor sa vada ca banii lor vor continua sa lucreze pentru ei, asa ca trebuie sa le arati ca afacerea ta va face acest lucru.
 
Ai un model de afaceri clar
Investitorilor le plac lucrurile cu care pot lucra, iar un model de afaceri clar este unul din lucrurile de care ai nevoie pentru ca unul dintre ei sa semneze pentru afacerea ta. In mod ideal, modelul tau de afaceri trebuie sa fie scalabil si cat mai detaliat, deoarece investitorii nu cauta o afacere statica, ci una care arata crestere si are un plan bun de indeplinit.
 
Spune-le ce problema urmaresti sa rezolvi
O afacere de succes are o viziune clara si o problema pe care ei urmaresc sa o rezolve cu produsele si serviciile lor. Aceasta problema trebuie sa fie una care afecteaza un grup mai mare de oameni. Insa, indiferent de piata tinta, este necesar sa ai o problema bine definita si un produs care promite sa o rezolve.
 
Dovedeste ca esti diferit de competitori
Fiind proprietar asupra unei parti din afacerea ta, va fi cel mai bun mod de a avea un avantaj competitiv. Acestea vin in forme de brevete, marci comerciale si drepturi de autor, insa legile trademarkurilor si drepturilor de autor sunt mai putin favorabile pentru intreprinderile mici. 
 
Arata-le ca echipa ta este cea mai buna
Investitorii se uita si la echipa din spatele potentialei oportunitati de investitie si vor sa stie ca acei oameni sunt pasionati, talentati si cei mai buni in ceea ce fac. Deci este important sa angajezi nu numai persoane talentate, ci sa si arati investitorilor ca ai si cea mai buna echipa. 
 
Arata-le cum te conectezi cu clientii
Avand clientela fidela este un semn bun pentru o afacere de succes. Insa a avea legaturi personale cu acestia este un semn bun intotdeauna pentru un potential investitor. Asigura-te ca vei cultiva relatii pozitive cu clientii si asigura-i pe potentialii investitori ca ai clienti loiali, care vor fi mereu acolo pentru brandul tau.
 
Sursa: inc.com
 


Tags: afaceriantreprenorisfaturi antreprenorisfaturi afaceriinvestitoripitchcapital

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

MAT: Antreprenorii se mai pot inscrie in Programul Start-Up Nation 2022

de Bianca Tila
25 Aug 2022
Antreprenorii interesati de o finantare de pana la 200.000 lei au la dispozitie inca noua zile pentru a se inscrie, exclusiv online, in programul...

Guvernul a aprobat ajutorul pentru IMM-urile din agricultura. Bolos: Deschiderea apelului - pe 27 mai 2022 pentru microgranturi, respectiv 26 mai 2022 pentru granturi capital de lucru

de Idei de afaceri
06 Mai 2022
Ajutorul de 300 de milioane de euro pentru IMM-urile din agricultura a fost aprobat in sedinta de Guvern de vineri. Potrivit unui anunt al...

Guvernul pregateste noi masuri de sprijin pentru afaceri

15 Mar 2022
Guvernul Romaniei pregateste noi masuri de sprijin pentru afacerile afectate de razboiul din Ucraina. Iata ce se va putea accesa! Guvernul...

Comisia Europeana ofera prin CEI peste 1,7 miliarde de euro afacerilor

de Idei de afaceri
09 Feb 2022
Comisia Europeana pune la bataie peste 1,7 miliarde de euro prin Consiliul European pentru Inovare. Afacerile interesate pot deja aplica....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]