Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Finantare de pana la 1.000.000 de euro pentru IMM-uri

de Botezatu Razvan 28 Feb. 2017 3305
5 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice a lansat apelul de proiecte nr. POR/102/2/2, aferent Axei prioritare 2 - Imbunatatirea competitivitatii intreprinderilor mici si mijlocii, Prioritatii de investitii 2.2 - Sprijinirea crearii si extinderea capacitatilor avansate de productie si dezvoltarea serviciilor.

Obiectivul acestei axe prioritare il reprezinta imbunatatirea competitivitatii economice prin cresterea productivitatii muncii in IMM-uri in sectoarele competitive identificate in Strategia Nationala pentru Competitivitate .

Avand in vedere faptul ca avantajul competitiv reprezinta un cumul de factori care conditioneaza competitivitatea si performanta unei companii in afaceri, POR isi propune sa sprijine companiile care au potential sa-si dezvolte/mentina pozitia pe piata prin consolidarea unor competente superioare concurentei.

Astfel, se are in vedere sprijinirea companiilor care opereaza in domenii economice in care se poate dezvolta si/sau mentine un avantaj competitiv si, in general, dezvoltarea activitatii lor economice. In acest sens, se vor sprijini acele IMM-uri care isi desfasoara activitatea in domeniile cu potential competitiv, identificate conform SNC, precum si a celor care intentioneaza sa isi adapteze activitatea la aceste domenii.

In cadrul acestui program, nu sunt eligibile investitiile localizate in regiunea de dezvoltare Bucuresti, Ilfov si ITI Delta Dunarii. Alocarea totala a apelui de proiecte este de 172,94 milioane euro.

Valoarea finantarii nerambursabile acordate este de minimum 200.000 euro si maximum 1 milion euro, echivalent in lei la cursul de schimb Inforeuro, valabil la data lansarii apelului de proiecte. Aceste plafoane se aplica intregii valori a finantarii nerambursabile, constand atat din ajutor de stat cat si, daca este cazul, din ajutor de minimis.

Finantarea nerambursabila este impartita in ajutor de stat regional si ajutor de minimis. La ajutorul de minimis, firma beneficiara trebuie sa contribuie cu minimum 10% din valoarea cheltuielilor eligibile in proiect.

Solicitanti eligibili

Banii sunt disponibili pentru firme din toata tara, cu EXCEPTIA Bucurestiului, a judetului Ilfov si a ITI Delta Dunarii.

In plus, firmele solicitante trebuie sa fie microintreprinderi si intreprinderi mici si mijlocii din mediul urban, sau a intreprinderi mijlocii din mediul rural.

- microintreprinderi – au mai putin de 10 salariati si realizeaza o cifra de afaceri anuala neta sau detin active totale de pana la 2 milioane euro, echivalent in lei;
   
- intreprinderi mici – au mai putin de 50 de salariati si realizeaza o cifra de afaceri anuala neta sau detin active totale de pana la 10 milioane euro, echivalent in lei;
   
- intreprinderi mijlocii – au mai putin de 250 de salariati si realizeaza o cifra de afaceri anuala neta de pana la 50 milioane euro, echivalent in lei, sau detin active totale care nu depasesc echivalentul in lei a 43 milioane euro.

Termenul limita de depunere a proiectelor este 23.08.2017, ora 12:00.

Sursa: cnipmmr.ro


Tags: finantare immfinantare nerambursabilacifra de afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 4 voturi.

Articole conexe

2 programe de finantare nerambursabila pentru antreprenorii din Romania

de Alina Constantinescu
14 Iul 2016
Ministerul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri a lansat pe 12 iulie primele doua din cele zece programe nationale pe care le...

135.000 de lei finantare nerambursabila pentru firmele cu cel putin 2 ani vechime

de Alina Constantinescu
11 Iul 2016
Incepand cu data de 12.07.2016 ora 10.00 va fi activa aplicatia de inscriere a planurilor de investitii in cadrul Programului de dezvoltare a...

135.000 de lei, finantare nerambursabila pentru afacerile cu cel putin 2 ani vechime

de Idei de afaceri
13 Ian 2016
A fost lansat spre consultare publica Programul Comert 2016, program prin care imm-urile pot obtine de la stat finantari nerambursabile de pana la...

Prin ce programe nationale puteti primi finantare nerambursabila de la stat pentru afacerile voastre

de Marinache Horia Cristian
11 Iun 2015
Anca-Laura Ionescu, Secretar de Stat in Ministerul IMM-urilor: Prin Legea nr. 186/2014 a bugetului de stat pe anul 2015 a fost alocata suma de 96.879...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]