Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Finantare multipla pentru un proiect - pilot integrat, bazat pe bioeconomie

de Marinache Horia Cristian 21 Aug. 2015 4247
4.5 din 5 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Proiectul ar urma sa beneficieze de finantare multipla, facand subiectul discutiilor in cadrul unei intalniri interministeriale ce a avut loc zilele trecute.

In data de 12 august 2015, a avut loc o intalnire inter-ministeriala la sediul Ministerului Fondurilor Europene, continuare a mesei rotunde organizate in data de 22.07.2015 de catre Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Secretarul de Stat Daniel Botanoiu a subliniat rolul complex al Bioeconomiei aplicate in dezvoltarea durabila a Romaniei europene, cu evidentierea domeniilor majore de utilizare eficienta a solutiilor bioeconomice realizate deja cu succes in alte tari europene.

De altfel, este un fapt demonstrat cu prisosinta de valoarea anuala a cifrei de afaceri specifice pentru bioeconomie, care a depasit 2000 de miliarde euro, astfel incat trebuie actionat si in tara noastra, in ritm sustinut, pentru fructificarea acestor oportunitati.
 
La discutii au participat Mihaela Ciuciureanu, secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene si reprezentanti ai Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Ministerului Educatiei si Cercetarii Stiintifice, Ministerului Energiei, Intreprinderilor Mici si Mijlocii si Mediului de Afaceri, Academiei Romane, Comitetului National de Bioeconomie Aplicata si Grupului de Initiativa Profesionala pentru Bioeconomie in Romania.
 
Discutiile au abordat identificarea solutiilor de finantare multipla pentru realizarea Strategiei Bioeconomice a Romaniei si a unui Demonstrator Bioeconomic Integrat.

In acest cadru au fost dezbatute principalele etape si faze parcurse pana in prezent in cadrul celorlalte intrevederi inter-ministeriale desfasurate in mod succesiv la MECS prin ANCSI (05.03.2015), la MEIMMMA (06.05.2015), la AOSR (12.05.2015), la MADR (22.07.2015).
 
S-au facut propuneri si recomandari adoptate prin consens, care au stabilit pasii urmatori necesari pentru derularea procedurilor legale stabilite prin reglementari nationale si europene, in conformitate cu Planurile de Aciuni deja elaborate si derulate in alte tari din Uniunea Europeana.
 

Sursa - http://agroromania.manager.ro
 


Tags: finantarefinantare multipla proiect pilot integratbioeconomie

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 5 - 5 voturi.

Articole conexe

Surse de finantare: ce sunt si cum le gasesti pe piata romaneasca

de Bianca Tila
28 Mar 2024
Chiar daca esti la inceput de drum sau esti implicat deja intr-un business, trebuie sa stii ca planul afacerii trebuie sustinut financiar, iar...

MIPE contribuie la sprijinirea IMM-urilor prin instrumente de finantare

de Bianca Tila
06 Dec 2022
Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene contribuie decisiv la sprijinirea IMM-urilor, avand in vedere ca o pondere de 99% din IMM-urile din...

Finantare de pana la 200.000 lei pentru romanii din diaspora

de Bianca Tila
05 Aug 2022
Prin intermediul programului Start-Up Nation, romanii din diaspora pot obtine finantare de pana la 200.000 lei. Programul aflat la cea de-a treia...

Startup-ul de styling atrage o noua finantare

de Bianca Tila
22 Iun 2022
The Outfit este un startup lansat ca serviciu online de personal styling. Acesta a atras o noua runda de finantari de tip seed, in valoare de 766.000...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]