Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Firmele care fac investitii majore pot depune cereri de finantare la MFP

de Alina Constantinescu 12 Iul. 2016 2344
3.5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ministerul Finantelor Publice anunta ca a fost deschisa sesiunea de inregistrare a Cererilor de acord pentru finantare in baza unor scheme de ajutor de stat pentru stimularea investitiilor cu impact major in economie. Cererile se inregistreaza pana in 22.08.2016. Bugetul alocat este de 638 milioane de lei.

Obiectivul schemei de ajutor de stat il reprezinta dezvoltarea regionala prin sprijinirea realizarii investitiilor cu importante efecte in economie. Se acorda sub forma de granturi, de la bugetul de stat, prin cheltuieli eligibile de natura activelor corporale si necorporale, precum si cele legate de inchirierea constructiilor aferente investitiei initiale. Pana in prezent, in baza schemei au fost aprobate 8 proiecte de investitii pentru care a fost aprobat un ajutor de stat in valoare de 396,9 milioane lei si care vor genera 2.528 noi locuri de munca.

Cererile de acord pentru finantare, insotite de documentele justificative se transmit prin posta , prin servicii de curierat cu confirmare de primire sau se depun personal la Registratura generala a Ministerului Finantelor Publice, str. Apolodor, nr. 17, sector 5, Bucuresti, mentionandu-se pe plic: ”Unitatea de implementare a schemei de ajutor de stat” instituita prin H.G. nr. 807/2014.

Inregistrarea cererilor la Registratura generala a Ministerului Finantelor Publice se realizeaza exclusiv in perioada 11.07-22.08.2016. Cererile de acord pentru finantare inregistrate in afara perioadei 11.07-22.08.2016 se restituie intreprinderilor si nu sunt luate in considerare in procesul de analiza.

Ministerul Finantelor Publice finalizeaza procesul de selectie a cererilor de acord pentru finantare in termen de maximum 5 zile lucratoare de la data incheierii sesiunii de depunere si publica pe site-ul sau rezultatul procesului de selectie. Ordinea inregistrarii cererilor la Registratura generala a Ministerului Finantelor Publice nu are nicio relevanta in procesul de selectie.

Cererile de acord pentru finantare care nu au fost selectate in limita bugetului alocat sesiunii vor fi restituite intreprinderilor, prin posta, cu confirmare de primire.

Analiza Cererilor de acord pentru finantare selectate se realizeaza in termen de maximum 45 de zile lucratoare de la data publicarii pe site-ul Ministerului Finantelor Publice a rezultatului procesului de selectie.

Sursa: MFP


Tags: finantareinvestitiimfpajutor de stat

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Surse de finantare: ce sunt si cum le gasesti pe piata romaneasca

de Bianca Tila
28 Mar 2024
Chiar daca esti la inceput de drum sau esti implicat deja intr-un business, trebuie sa stii ca planul afacerii trebuie sustinut financiar, iar...

MIPE contribuie la sprijinirea IMM-urilor prin instrumente de finantare

de Bianca Tila
06 Dec 2022
Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene contribuie decisiv la sprijinirea IMM-urilor, avand in vedere ca o pondere de 99% din IMM-urile din...

CE: Investitii majore pentru infrastructura de apa si eficienta energetica

de Bianca Tila
29 Nov 2022
Comisia Europeana a aprobat Programul de Dezvoltare Durabila. Acesta va aduce 3,768 km de conducte noi sau optimizate pentru sistemele de distributie...

Proiecte de investitii: Termenul a fost prelungit pana la 1 octombrie

de Bianca Tila
13 Sep 2022
Perioada de depunere a proiectelor pentru Schema de ajutor a fost prelungita pana la data de 1 octombrie 2022. Obiectivul acestora este de a sprijini...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]