Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MADR: Atestarea produselor traditionale se realizeaza pana la data de 11 septembrie 2014

de Adela Simonescu 23 Iun. 2014 3114
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Potrivit reprezentantilor ministerului, pana in acest moment au fost date avizuri favorabile pentru 51 produse si alte dosare au fost trecute pe lista de respingeri.

Pana in acest moment, reprezentantii Ministerului Agriculturii si-au aratat nemultumirea, numarul produselor agricole inregistrate in ultimele 6 luni fiind foarte redus, noteaza AgroRomania.ro.

Potrivit directorului general in MADR, Viorel Morarescu, in ultimele 6 luni, ministeul a atestat 51 de produse traditionale, apartinand unui numar de 10-12 producatori. Cele 64 de produse respinse de la atestare nu au intrunit conditiile impuse de lege.

Conform oficialului, aceasta situatie se explica plecand de la situatia conditiilor aspre din lege si a procedurilor mai greoaie. Acesta a precizat ca doar asa atestatele de producator traditional ajung unde trebuie.

„Pana la aceasta data am atestat 51 de produse traditionale, de la 10-12 producatori, sunt foarte putine, insa conditiile sunt mai aspre. Am respins 64 de dosare si avem in lucru alte 17 dosare. Procedura este mult mai greoaie pentru ca ordinul este facut in asa fel incat numai cei care produc traditional sa obtina acest atestat”, a declarat Viorel Moraroiu, precizand totodata ca  data limita pana la care mai pot fi atestate produsele traditionale este 11 septembrie 2014.

Viorel Morarescu a mai precizat ca pe vechea lege, la minister erau aprobate 4.400 de produse traditionale. Oficialul a mai explicat ca producatorii care au primit aceste atestate urmand a face obiectul unor controale din partea responsabililor de la MADR dar si a celor din cadrul Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor si de la Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor.
 

„Cine nu va indeplini conditiile trecute in caietul de sarcini va pierde atestatul si acel logo care va fi pus pe produsul respectiv, pentru ca Ministerul Agriculturii ca si autoritate, isi asuma responsabilitatea vizavi de acel produs si cred ca nu este de glumit cu sanatatea consumatorului. Trebuie sa ne asumam o responsabilitate si sa o tratam cu toata seriozitatea”, a avertizat Viorel Morarescu, citat de AgroRomania.ro.


sursa foto: www.freegreatpicture.com


Tags: produse traditionaleatestate produse traditionale

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]