Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MFP sprijina mediul de afaceri cu o noua schema de ajutor de stat

de Alina Constantinescu 10 Aug. 2016 3323
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ministerul Finantelor Publice vine in sprijinul mediului de afaceri cu o noua schema de ajutor de stat pentru dezvoltare regionala. Politica fiscal-bugetara este un instrument important pentru stimularea cresterii economice. Din acest motiv, Ministerul Finantelor Publice deschide o noua schema de ajutor de stat.

Cererile de acord pentru finantare in baza schemei de ajutor de stat pentru stimularea investitiilor care promoveaza dezvoltarea regionala prin crearea de locuri de munca se inregistreaza din 8 pana in 22 august 2016. Bugetul alocat sesiunii este de 113 milioane de lei.

Cererile, insotite de documentele justificative, se transmit prin posta sau prin servicii de curierat, cu confirmare de primire, sau se depun personal la Registratura generala a Ministerului Finantelor Publice, str. Apolodor nr. 17, sector 5, Bucuresti. Pe plic se mentioneaza: “Unitatea de implementare a schemei de ajutor de stat instituita prin H.G. nr.332/2014”.

Inregistrarea cererilor la Registratura generala a Ministerului Finantelor Publice se realizeaza exclusiv in perioada 8-22 august 2016, in caz contrar sunt restituite si nu sunt luate in considerare.

Analiza cererilor de acord se face dupa incheierea sesiunii de inregistrare, fara a avea importanta ordinea in care au fost inregistrate.

In prima etapa de evaluare, Ministerul Finantelor Publice verifica indeplinirea conditiilor de conformitate, a criteriilor de eligibilitate si calculeaza un punctaj in vederea incadrarii in bugetul alocat schemei. Selectarea se realizeaza in ordinea descrescatoare a punctajului obtinut. Etapa se incheie in maxim 30 de zile lucratoare de la data inchiderii sesiunii de inregistrare, iar rezultatele sunt publicate pe site-ul Ministerului Finantelor Publice.

Intreprinderile selectate in prima etapa transmit, in maxim 30 de zile lucratoare de la data comunicarii rezultatelor, planurile de afaceri, insotite de restul documentelor justificative, in vederea analizarii viabilitatii proiectelor si a emiterii acordurilor pentru finantare.

Obiectivul schemei de ajutor de stat il reprezinta dezvoltarea regionala prin sprijinirea investitiilor si crearea de noi locuri de munca. Sumele se acorda sub forma de granturi de la bugetul de stat pentru cheltuieli eligibile de natura costurilor salariale. Pana in prezent, in baza schemei, au fost aprobate 24 de proiecte de investitii care vor genera 4.024 de noi locuri de munca, pentru care a fost aprobat un ajutor de stat in valoare de 109,6 milioane de lei.

Sursa: MFP


Tags: afacerimfpajutor de statfinantare

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Surse de finantare: ce sunt si cum le gasesti pe piata romaneasca

de Bianca Tila
28 Mar 2024
Chiar daca esti la inceput de drum sau esti implicat deja intr-un business, trebuie sa stii ca planul afacerii trebuie sustinut financiar, iar...

MIPE contribuie la sprijinirea IMM-urilor prin instrumente de finantare

de Bianca Tila
06 Dec 2022
Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene contribuie decisiv la sprijinirea IMM-urilor, avand in vedere ca o pondere de 99% din IMM-urile din...

Finantare de pana la 200.000 lei pentru romanii din diaspora

de Bianca Tila
05 Aug 2022
Prin intermediul programului Start-Up Nation, romanii din diaspora pot obtine finantare de pana la 200.000 lei. Programul aflat la cea de-a treia...

Ajutor de stat. Sprijin financiar pentru firmele din industria prelucratoare

de Bianca Tila
11 Iul 2022
Firmele din industria prelucratoare vor putea beneficia de un sprijin financiar din partea statului de pana la 200.000 de euro. Companiile...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]