Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Oportunitati de afaceri solide pentru crescatorii de ovine si caprine

de Matei Antonescu 29 Apr. 2014 2831
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Crescatorii de ovine si caprine din Romania sunt destul de nemultumiti din cauza vanzarilor de Paste, care au inregistrat un nivel mai redus decat era anticipat. Mai mult, nici pretul nu ii avantajeaza foarte mult pe crescatorii romani. Pretul de pe piata interna este prea mic in comparatie cu cel din tari precum Turcia si China, noteaza Agroromania.ro.

Presedintele Asociatiei Crescatorilor de Ovine-Caprine din Arges, Ion Hiru, a mentionat recent ca orierii au interes pentru exportul de ovine catre China si Turcia, cererea de miei de Paste fiind foarte redusa. Mai mult, acesta mentioneaza ca un risc demn de luat in considerare este si cel reprezentat de preferintele culinare ale romanilor, acestia fiind mai mult orientati catre carnea de pui sau cea de curca.


„Motivul principal al cererii scazute este saracia si ca probabil in timp, aceasta traditie a carnii de miel de Paste se va schimba. Se va trece la curcan sau la carne de pui congelata, care costa doar 5-6 lei kilogramul. Cei mai multi crescatori de ovine au ramas cu mieii nesacrificati si va fi oferta de berbecuti bogata la toamna. Cu 15 - 20 de ani in urma, de Paste era o adevarata ocazie sa-ti vinzi mieii, dar acum, desi pretul a fost mai mic, tot nu a fost vinzare buna. Pretul este important, dar cel mai semnificativ este sa vindem animalele, fiindca nu putem intra in iarna cu tot efectivul. Vom pastra doar animalele de reproductie. In cadrul asociatiei noastre avem 140.000 de ovine si caprine si 630 de membri” a declarat  presedintele Asociatiei Crescatorilor de Ovine-Caprine din Arges, Ion Hiru, citat de o publicatie locala.

Cu toate ca exporturile catre Turcia si China au fost sistate pe o anumita perioada de timp, Agroromania.ro noteaza ca exista semnale ca exporturile ar putea fi reluate in cursul acestui an.

„Vom avea o intalnire in luna iunie cu ministrul chinez al Agriculturii care va veni la Bucuresti. Intentiile au fost, deja, anuntate de prim-ministrul chinez si cel roman si nu facem altceva decat sa implementam acordurile stabilite anterior”, a precizat Daniel Constantin, cu privire la vizita omologului sau chinez in cursul lunii iunie.


sursa foto: www.freegreatpicture.com


Tags: afaceri cu oiafaceri in romaniaexport ovineexport caprine

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]