Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Oportunitati de finantare pentru tinerii intreprinzatori

de Marian Curelaru 19 Feb. 2014 2543
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Tinerii intreprinzatori au sansa de a obtine finantare de la bugetul de stat pentru a-si dezvolta afacerile, prin "Programul pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri", care isi propune sa stimuleze infiintarea de microintreprinderi si cresterea potentialului de accesare a surselor de finantare, dar si dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale ale tinerilor in scopul implicarii acestora in structuri economice private.

Tinerii care vor dori sa se inscrie in acest program trebuie sa aiba capacitate juridica deplina de exercitiu si varsta de pana la 35 de ani, sa nu fi avut si sa nu aiba calitatea de actionar sau asociat al unei intreprinderi si sa infiinteze pentru prima data o societate comerciala cu raspundere limitata in conditiile legii.



Conditii de indeplinit

Conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca microintreprinderile sunt: sa fie societate comerciala cu raspundere limitata - debutant, sa fie infiintata de un intreprinzator debutant, ca asociat unic sau de cel mult cinci asociati, sa fie administrata de asociatul unic, de unul sau mai multi administratori dintre asociati si sa aiba in obiectul de activitate cel mult cinci grupe de activitate.

Obligatiile specifice ale acestor intreprinzatori, pentru a putea beneficia de fondurile de la bugetul de stat, sunt: sa angajeze cu contract de munca pe perioada nedeterminata, cu norma intreaga si sa mentina in activitate cel putin doi salariati; sa reinvesteasca anual cel mult 50% din profitul realizat in anul fiscal precedent si sa depuna la Oficiul Teritorial pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii situatiile financiare semestriale si anuale, cu dovada inregistrarii acestora la autoritatile competente, precum si un raport semestrial de progres pe o perioada de trei ani.

Alocatia financiara nerambursabila ce poate fi acordata este de cel mult 10.000 de euro, echivalent in lei, din valoarea totala a cheltuielilor eligibile aferente planului de afaceri, rata de finantare fiind de 50% cu dovada surselor de cofinantare.

Facilitatile acordate prin intermediul acestui program de finantare sunt acordarea de garantii de pana la cel mult 80% din valoarea creditului solicitat, in limita sumei de 80.000 de euro, echivalentul in lei, garantii acordate de Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, scutirea de la plata contributiilor de asigurari sociale datorate de angajatori pentru veniturile a cel mult patru angajati cu contracte pe perioada nedeterminata, precum si scutirea de la plata taxelor pentru operatiunile de inmatriculare efectuate la oficiile registrului comertului pentru inregistrarea microintreprinderii.

Care sunt cheltuielile eligibile?

In cadrul acestui proiect cheltuielile eligibile vor fi: investitiile in active corporale (terenuri pentru realizarea de constructii/amenajare efectuate in cadrul proiectului, constructii pentru desfasurarea activitatii pentru care s-a solicitat finantarea, achizitionarea de spatii destinate realizarii activitatii pentru care s-a solicitat finantarea, achizitionarea de mobilier si de echipamente tehnologice, masini, utilaje si instalatii de lucru, aparate si instalatii de masura, control si reglare, tehnica de calcul, mijloace de transport marfa aflate in legatura cu activitatile codurilor CAEN).

De asemenea, cheltuieli eligibile vor fi investitiile in active necorporale referitoare la brevete, licente si marci comerciale sau alte costuri de operare precum: autorizatii, materii prime, marfuri, materiale consumabile, materiale auxiliare, salarii, costuri asigurari sociale sau costuri de training, servicii externe de contabilitate, consultanta fiscala, consultanta juridica, dar si costurile legate de regie, reparatii, asigurare, costuri administrative, chirii, depozitare, racordarea la utilitati sau amenajari, asigurarea normelor de protectia muncii, de protectia mediului, costuri de promovare a activitatii online sau pe suport de hartie sau electronic, alte tipuri de materiale, participare la targuri interne si internationale.


Tags: finantaretineri intreprinzatoriprogrammicrointreprinderi

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Surse de finantare: ce sunt si cum le gasesti pe piata romaneasca

de Bianca Tila
28 Mar 2024
Chiar daca esti la inceput de drum sau esti implicat deja intr-un business, trebuie sa stii ca planul afacerii trebuie sustinut financiar, iar...

Guvern: Programul de subventionare a panourilor fotovoltaice

de Bianca Tila
31 Ian 2023
Programul de subventionare a panourilor fotovoltaice va avea un buget pentru anul 2023 de aproximativ 3 miliarde de lei, potrivit ministrului...

MIPE contribuie la sprijinirea IMM-urilor prin instrumente de finantare

de Bianca Tila
06 Dec 2022
Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene contribuie decisiv la sprijinirea IMM-urilor, avand in vedere ca o pondere de 99% din IMM-urile din...

MAT: Antreprenorii se mai pot inscrie in Programul Start-Up Nation 2022

de Bianca Tila
25 Aug 2022
Antreprenorii interesati de o finantare de pana la 200.000 lei au la dispozitie inca noua zile pentru a se inscrie, exclusiv online, in programul...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]