Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Start-up Nation: ce trebuie sa stii inainte de a pregati un proiect de finantare

de Stanciu Ioana 20 Mar. 2017 6101
3.96 din 34 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Una dintre cele mai mari probleme ale romanilor care vor sa lanseze o afacere este lipsa banilor. Vestea buna pentru antreprenorii aflati la inceput de drum este ca pot obtine finantare prin programul Start-up Nation. In acest context al noilor afaceri, trebuie aruncata o privire asupra conditiilor care trebuie indeplinite pentru a primi banii. Asadar, pana la deschiderea aplicatiei de depunere a proiectelor (2 mai) aveti timp pentru a pregati toata documentatia necesara.

Secretarul de stat in Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat Ilan Laufer a anuntat ca aplicatia pentru depunerea proiectelor prin programul Start-Up Nation va fi deschisa in 2 mai, urmand ca pe tot parcursul lunii, noile societati comerciale sa poata solicita sume nerambursabile de pana in 200.000 de lei.

Bugetul total al proiectului este de 1.713.798 mii lei, iar durata este de trei ani. Grant-urile sunt de 100.000 de lei/ IMM pentru crearea unui loc de munca si de 200.000 de lei/ IMM pentru doua locuri de munca.

Obiectivele sunt infiintarea a 10.000 de start-up-uri pe an, iar estimarea facuta arata ca se pot crea 20.000 de noi locuri de munca, anual. Acest lucru va duce la dezvoltarea sectoarelor economice prioritare si competitivitate pe piata nationala si internationala.

Cheltuieli eligibile sunt considerate investitiile in echipamente, masini, utilaje, instalatii, aparatura, instrumente de masura si control, echipamente IT, aparatura birotica, mobilier, sisteme de protectie, instalatii economisire energie, active necorporale (software), chirii spatii de lucru, pagini web, cursuri de antreprenoriat, consultanta.

Pe pagina de facebook "Programul Start-up Nation - Romania" au fost prezentate urmatoarele recomandari pentru cei interesati de accesarea finantarii:

"Pana vor fi comunicate conditiile finale de participare, aveti timp sa va pregatiti cu o serie de informatii care va vor permite ca in momentul lansarii Programului Romania Start-up Nation, sa evaluati doar in cateva minute sansele de a obtine finantare. Din experienta anilor trecuti, perioada lansarii programului va fi una aglomerata si caracterizata de graba excesiva, de aceea, va recomandam sa va pregatiti intre timp cu informatiile prezentate mai jos, informatii care ar fi bine sa fie stabilite independent de finantare:

* Codul CAEN
Care este activitatea cu care doresc sa ma inscriu sub forma de cod CAEN?

* Cheltuieli
Care sunt toate cheltuielile pe care trebuie sa le fac in primele 12 luni de activitate?

* Angajati
De cate posturi am nevoie si ce trebuie sa faca fiecare angajat in parte?

* Financiar
Cu cati bani pot sa vin si eu sa sustin cheltuielile neeligibile si neprevazute, care nu vor fi acoperite de proiect?

* Planul de afaceri
Am pus pe hartie informatiile de baza necesare la planul de afaceri?
- prezentarea generala;
- viziunea mea;
- strategia de implementare;
- politica de resurse umane;
- concurentii;
- previzunile financiare de venituri si cheltuieli;
- motivele pentru care merit sa obtin finantare."

Asadar, cu o strategie bine pusa la punct si un plan de afaceri eficient si redactat impecabil, aveti toate sansele sa primiti finantare pentru afacere.


Tags: start-up nationfinantare afacerefonduri europenefinantare nerambursabila

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.96 din 5 - 34 voturi.

Articole conexe

MAT: Antreprenorii se mai pot inscrie in Programul Start-Up Nation 2022

de Bianca Tila
25 Aug 2022
Antreprenorii interesati de o finantare de pana la 200.000 lei au la dispozitie inca noua zile pentru a se inscrie, exclusiv online, in programul...

Start-Up Nation 2022. Cand se relanseaza programul dedicat romanilor care vor sa inceapa o afacere. Conditii de finantare

de Idei de afaceri
11 Apr 2022
Programul Start-Up Nation 2022, aflat la a treia editie, va fi lansat pana la mijlocul lunii mai, anunta Ministerul Antreprenoriatului si Turismului,...

Ministru: Start-up Nation revine in aprilie sau mai

de Florin Amariei
25 Feb 2022
Programul Start-up Nation revine in 2022, conform ministrului Cadariu care a confirmat ca ar putea incepe in aprilie sau mai. Ministerul...

Au inceput platile pentru Start-Up Nation

de Florin Amariei
03 Apr 2021
Ministrul Economiei, Claudiu Nasui, anunta ca au inceput platile pentru Start-Up Nation. Platile pentru programul Start-Up Nation au inceput,...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]