Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Termen prelungit pentru achizitionarea de tancuri de racire a laptelui

de Marian Curelaru 10 Feb. 2014 2129
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In sedinta Guvernului din data de 5 februarie a fost aprobata Hotarare a Guvernului pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 859/2013 privind acordarea ajutorului de minimis pentru achizitionarea de tancuri de racire a laptelui, precum si pentru stabilirea unor masuri de aplicare a acesteia. Hotararea adoptata de Guvern stabileste o noua perioada de depunere de cereri initiale in vederea obtinerii avizului prealabil (10 februarie - 15 aprilie 2014) si prelungeste perioada de depunere a documentelor prevazute la art. 11 alin.(2) din HG nr. 859/2013, respectiv 20 ianuarie-15 mai 2014.

"Noul termen pe care asociatiile micilor producatori de lapte il au la dispozitie este o noua sansa pentru comercializarea productiei acestora. Sunt convins ca majoritatea crescatorilor se vor asocia pentru a beneficia de acest sprijin financiar pus la dispozitie de Ministerul Agriculturii. Mai mult decat atat, pentru a veni in sprijinul lor am reusit sa incheiem protocoale cu toti procesatorii de lapte pentru preluarea materiei prime colectate in aceste tancuri de racire", a declarat ministrul agriculturii, Daniel Constantin.

Reamintim ca incepand cu data de 01 ianuarie 2014, nu se mai poate livra lapte neconform, in scopul asigurarii conformitatii laptelui romanesc. Astfel, Hotararea Guvernului nr. 859/06 noiembrie 2013 prevede acordarea in anul 2014 a ajutorului de minimis pentru achizitionarea de tancuri noi de racire a laptelui producatorilor agricoli, crescatori de animale care detin pana la 5 capete vaci de lapte si sunt organizati in acest scop intr-o singura forma asociativa constituita in cadrul unitatii administrativ-teritoriale organizate la nivel de comuna.

Valoarea totala a sprijinului financiar este de 68.879 mii lei, iar cuantumul este de maximum 5.000 euro pentru fiecare forma asociativa care a solicitat acest ajutor si cuprinde costurile aferente achizitionarii, instalarii tancurilor de racire a laptelui cu o capacitate de maximum 1.000 litri/unitate administrativ-teritoriala organizata la nivel de comuna, instruirii necesare pentru utilizarea acestora, precum si asigurarea service-ului pentru o perioada de 12 luni de la instalare.

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a cerut implicarea Asociatiei Comunelor din Romania – A.Co.R. pentru organizarea crescatorilor de animale si asigurarea spatiului necesar instalarii tancurilor cu toate utilitatile necesare functionarii acestora.
Ministerul a solicitat directiilor agricole judetene sa se implice in actiunea de achizitionare prioritara a tancurilor de racire a laptelui, prin promovarea programului si prin consultanta gratuita acordata producatorilor agricoli, in toate etapele, de la constituirea formei asociative si pana la decontarea cheltuielilor.


Tags: zootehnieprocesarea lapteluitancuri de racireajutoare de minimis

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]