Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Termen prelungit pentru incheierea contractelor de finantare prin PNDR 2020

de Idei de afaceri 09 Oct. 2017 4779
4.75 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) anunta ca a fost modificat Manualul de procedura pentru evaluarea si selectarea cererilor de finantare depuse de catre solicitanti pentru a obtine fonduri europene nerambursabile prin intermediul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 - 2020 (PNDR 2020).

Conform noului Manual de procedura, beneficiarii au posibilitatea de prelungire a termenelor prevazute in „Notificarea beneficiarului privind selectarea cererii de finantare si semnarea contractului de finantare” pentru depunerea documentelor solicitate, in cazuri justificate si care pot fi demonstrate in mod concret.

„Din experienta de pana acum, solicitantii declarati eligibili si selectati pentru a obtine finantare au semnalat faptul ca pentru obtinerea anumitor documente (avize, acorduri, autorizatii) necesare contractarii, este nevoie de un timp mai indelungat pentru emiterea acestora de catre institutiile abilitate. Ca urmare a acestor solicitari, am decis sa actualizam procedurile de lucru, in sensul prelungirii termenelor acolo unde situatia o impune si pe baza documentelor justificative primite, astfel incat proiectele selectate sa fie contractate si implementate. Aceasta modificare continua procesul de simplificare si accesibilizare a obtinerii de finantare nerambursabila. Imi doresc, si am facut pasi importanti in aceasta directie, ca beneficiarii sa fie partenerii nostri, pentru ca avem scopuri convergente si nu antagonice. ” a declarat directorul general al AFIR, Adrian – Ionut CHESNOIU.

Pentru obtinerea prelungirii, solicitantul anunta in scris Agentia, privind imposibilitatea depunerii in termen a documentelor solicitate de AFIR pentru incheierea contractului de finantare, iar expertii din cadrul structurilor teritoriale (Centrele regionale sau Oficiile judetene, dupa caz) carora li s-a repartizat solicitarea, vor analiza posibilitatea acordarii unei prelungiri si o vor supune aprobarii managementului superior. Aceasta prelungire se acorda doar daca este justificata si insotita de documente doveditoare. Orice prelungire nu va depasi termenul de 90 de zile calendaristice precizat in Notificarea beneficiarului privind selectarea cererii de finantare si semnarea contractului de finantare.

In situatia in care nici in urma prelungirii acordate, solicitantul nu depune documentele necesare contractarii, AFIR transmite Notificarea de neincheiere a contractului de finantare si astfel, solicitantul nu va mai putea obtine fondurile alocate conform raportului de selectie.

Precizam ca modificarea procedurala se aplica tuturor notificarilor aferente rapoartelor de selectie aprobate dupa data de 29 noiembrie 2016, in conformitate cu HG nr. 881/ 2016.


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: fonduri europenefinantare afacerepndr 2020fonduri afir

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Peste 100.000 de afaceri, eligibile pentru noi fonduri europene. Anuntul ministrului Economiei

de Florin Amariei
27 Iul 2020
Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anuntat ca in curand vor fi disponibile noi fonduri europene pentru afaceri. Acestea vor putea fi accesate...

Firmele afectate de Covid-19 inca pot accesa fonduri europene si ajutoare de stat

de Florin Amariei
25 Mai 2020
Firmele afectate de pandemia Covid-19 inca pot accesa fonduri europene si ajutoare de stat pentru a depasi momentul dificil cu care se confrunta....

Fonduri europene noi pentru infiintare firma la oras sau sat

de Florin Amariei
10 Feb 2020
Romanii vor avea la dispozitie patru linii noi de fonduri europene pentru infiintarea de firme la oras sau sat. E important sa mentionam ca vorbim...

Afacere non-agricola in mediul rural pe fonduri europene

de Florin Amariei
21 Oct 2019
Ca sa obtii fonduri europene nerambursabile pentru o afacere non-agricola in mediul rural trebuie sa stii multe, multe lucruri. In cele mai multe...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]