Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

10 miliarde de euro pentru Finantarea Investitiilor Rurale, in urmatorii 6 ani

de Ilinca Dobrescu 07 Iul. 2014 3288
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Recent, directorul adjunct al Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale, Nicolae Popa, a declarat cu ocazia unei conferinte de presa, ca in perioada 2014 - 2020, vor exista 10 miliarde de euro destinate finantarii investitiilor in agricultura.

Mai mult, se precizeaza si faptul ca fermierii vor astepta nu mai mult de 3 luni de la depunerea proiectelor pana cand vor obtine financiarea, in cazul in care proiectele vor beneficia de aviz favorabil.

Din suma totala de 10 miliarde de euro, 8,1 miliarde de euro sunt bani alocati de EU si restul vin din cofinantarea nationala, fiind in cuantum de 20% din suma totala.

Conform declaratiilor lui Nicolae Popa, producedurile de depunere, evaluare si contractare a proiectelor se vor simplifica. Mai mult, de la evaluare si pana la contractare, nu vor trece mai mult de trei luni, intrucat procedura s-a simplificat.

In mod concret, Nicolae Popa a precizat ca nu se va mai solicita o scrisoare care sa confirme cofinantarea, dat fiind ca acest document intarzia in mod considerabil contractarea de catre fermieri.

Suma de 10 miliarde de euro va fi valabila pentru toate cele 10 masuri din programul 2014 - 2020, pornind de la dezvoltarea si modernizarea fermelor agricole, procesarea produselor agricole, infrastructura rurala, drumurile forestiere, drumurile agricole si irigatiile, instalarea tanarului fermier, fermele familiale, fermele mici.

In cazul fermelor familiale, ministerul asigura cofinantare prin creditarea de catre minister cu rambursabilitate in 10 ani.

In ceea ce priveste masura 312, infiintarea IMM-urilor in mediul rural, discutam despre o alocare de 250 de milioane de euro. Din aceasta suma, 100 de milioane de euro se vor acorda IMM-urilor care se vor infiinta in mediul rural.

Cei care vor infiinta IMM-uri si cei care desfasoara si o alta activitate agricola primesc 70.000 nerambursabil, iar 150 de milioane vor ajunge la cei care isi infiinteaza o afacere si primesc cate  200.000 de euro, noteaza AgroRomania.ro.




Tags: fonduri europene 2014noul pndrfonduri europene 2014 -2020

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

6 noi masuri de finantare prin noul PNDR, deschise la inceputul anului viitor

de Idei de afaceri
03 Nov 2015
Anul viitor va aduce sase noi masuri de finantare prin noul PNDR, masuri care, conform declaratiilor facute de secretarul de stat in MADR, George...

Noul PNDR propus de Romania a fost aprobat oficial de Comisia Europeana

de Marinache Horia Cristian
28 Mai 2015
In data de 26 mai 2015, Comisia Europeana a transmis Romaniei decizia oficiala de aprobare a Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 - 2020....

Vesti bune pentru beneficiarii masurilor de finantare din noul PNDR

de Idei de afaceri
26 Mar 2015
Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale - AFIR - anunta, odata cu lansarea primelor 3 masuri de finantare prin noul Program National de...

Bani mai multi prin noul PNDR pentru agricultura ecologica

de Idei de afaceri
26 Feb 2015
Recunoscandu-se importanta contributiei agriculturii ecologice la numeroase obiective si prioritati, pentru perioada 2014-2020 Comisia Europeana a...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]