Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa iei fonduri europene pentru agro-pensiune?

de Ideideafaceri.ro 10 Nov. 2015 4069
4.44 din 8 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

"Cu toate ca oportunitatile pentru ca IMM-urile sa atraga investitii din fonduri europene s-au diminuat pe noul orizont de programare, acestea reprezinta inca o sursa utila, in special pentru cei care vor sa ofere servicii inovatoare, sau se adreseaza unei zone de servicii care nu ar fi rentabile fara finantare nerambursabila, dar aduc valoare adaugata mare in economie", declara Marian Dobrila, vicepresedinte ACRAFE - Asociatia Consultantilor din Romania pentru Accesarea Fondurilor Europene.

Astfel, adauga oficialul, "putem avea de-a face cu un proiect cu valoare strategica mare. De exemplu, o agro-pensiune presupune o munca mult mai mare pentru a functiona.

Proprietarul se ocupa si de productia alimentelor, si de identificarea de producatori locali care ar putea sa asigure turistilor produse bune, si de crearea unui serviciu turistic care sa creasca atat calitatea experientei turistului cat si valoarea zonei.

O agro-pensiune creste valoare zonei, stimuleaza turistul sa revina si sa recomande serviciile turistice mai departe si creaza dezvoltarea celorlalti producatori locali care isi gasesc o piata de desfacere.

De aceea, aceste obiective au prioritate la finantare si obtin un punctaj bun, ca o complensatie pentru faptul ca distribuie mai multa valoare adaugata turistului, oarecum in detrimentul actionarului.

Banii se dau prin noua schema Romania Creativa, derulata in cadrul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU).

"Sprijinul acordat pentru exploatarea ideii de business se va acorda din momentul obtinerii tuturor documentelor care atesta inregistrarea/ infiintare/ acreditarea firmei/ afacerii in conditiile legislatie specifice domeniul de dezvoltare vizat prin proiect", prevede proiectul de ghid.

Sursa: www.startupcafe.ro


Afla totul despre cum sa infiintezi si sa dezvolti o afacere profitabila cu o pensiune turistica sau agroturistica



Tags: finantarefonduri europeneagropensiunepensiunepensiune agroturistica

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.44 din 5 - 8 voturi.

Articole conexe

Sfaturi de la experti in fonduri europene

de Idei de afaceri
28 Nov 2023
Zi de zi auzi la stiri sau citesti articole despre fonduri europene, ce poti sa faci cu ele sau cum sa le accesezi si te gandesti daca ai putea face...

Surse de finantare: ce sunt si cum le gasesti pe piata romaneasca

de Bianca Tila
28 Mar 2024
Chiar daca esti la inceput de drum sau esti implicat deja intr-un business, trebuie sa stii ca planul afacerii trebuie sustinut financiar, iar...

MIPE contribuie la sprijinirea IMM-urilor prin instrumente de finantare

de Bianca Tila
06 Dec 2022
Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene contribuie decisiv la sprijinirea IMM-urilor, avand in vedere ca o pondere de 99% din IMM-urile din...

Finantare de pana la 200.000 lei pentru romanii din diaspora

de Bianca Tila
05 Aug 2022
Prin intermediul programului Start-Up Nation, romanii din diaspora pot obtine finantare de pana la 200.000 lei. Programul aflat la cea de-a treia...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]