Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Masura 01 - gratuit, formare profesionala pentru fermieri cu ferme mici si beneficiari de sprijin ai sM 6.1 si sM6.3

de Stanciu Ioana 24 Feb. 2016 2559
3.92 din 6 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Acest apel de propuneri de proiecte aferent sub-masurii 1.1, urmareste imbunatatirea competentelor si cunostintelor de baza precum si diseminarea/asimilarea rezultatelor cercetarii si a inovarii, prin actiuni de formare profesionala.

Solicitantii finantarilor europene trebuie sa urmeze cursuri de calificare in domeniul agricol pentru a obtine fondurile necesare afacerii.

Majoritatea fermierilor din Romania, in special cei care detin exploatatii de dimensiuni mici si mijlocii, nu dispun de cunostinte adecvate in domeniul metodelor de management, al tehnologiilor si standardelor moderne de productie, in special in sectorul zootehnic si horticol, axandu-se preponderent pe experienta de practica traditionala.

De asemenea, nivelul de constientizare, cunostinte si abilitati al acestora cu privire la metode moderne si inovative de procesare si marketing ale produselor agricole, inclusiv in contextul lanturilor scurte de aprovizionare, este insuficient pentru a putea raspunde cererii pietei si a indeplini standardele la nivel european.

Cunostintele si informatiile dobandite prin transferul de cunostinte si actiunile de informare vor permite fermierilor si micilor procesatori, sa-si sporeasca gradul de competitivitate, sa utilizeze tehnologii si procese inovative, sa utilizeze mai eficient resursele, sa imbunatateasca performantele de mediu.

De asemenea, vor permite fermierilor si micilor procesatori sa dobandeasca cunostinte pentru o mai buna gestionare a riscurilor la care sunt supuse exploatatiile agricole, prin adoptarea de tehnologii de productie adecvate, actiuni de prevenire a riscurilor, precum si accesarea sistemelor de asigurari si a fondurilor mutuale pentru agricultura in vederea compensarii pierderilor legate de evenimentele climatice adverse sau boli ale plantelor si animalelor.

Beneficiarii finali:
• Fermieri: tineri fermieri care vor beneficia de sprijin prin sub-masura 6.1, fermieri care activeaza in ferme mici si care vor beneficia de sprijin prin sub-masura 6.3 precum si beneficiari ai masurii de agromediu si clima masura 10.

Participarea in cadrul actiunilor de formare profesionala si dobandire de cunostinte este gratuita pentru beneficiarii finali.

Costuri eligibile in cadrul Masurii 01

Cheltuieli cu onorariile prestatorului (inclusiv salarii, cazare, masa si transport);

Cheltuieli pentru derularea actiunilor, dupa cum urmeaza:
• cazare, masa si transport participanti, dupa caz;
• materiale didactice si consumabile;
• inchirierea de echipamente necesare;
• inchirierea de spatii pentru sustinerea actiunilor de formare.

Alte cheltuieli strict legate de implementarea actiunilor de formare profesionala (exemplu: cheltuieli pentru inchiriere, costurile utilitatilor aferente spatiului in care se desfasoara managementul de proiect).



Tags: formare profesionala pentru fermierifermierimasura 01fermeafaceri agricole

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.92 din 5 - 6 voturi.

Articole conexe

Peste 1,5 miliarde de euro solicitate de fermieri pentru investitii in exploatatii agricole

de Idei de afaceri
02 Apr 2018
Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale a primit in perioada 2015 - 2018 solicitari de finantare pentru investitii in exploatatiile agricole...

Ferme mici: AFIR prelungeste sesiunea de primire a proiectelor de investitii

de Idei de afaceri
19 Iul 2017
AFIR anunta prelungirea sesiunii de primire a cererilor de finantare aferenta submasura 6.3 "Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici" din cadrul...

Facilitati suplimentare pentru finantarea prin PNDR 2020 a fermelor mici

de Alina Constantinescu
18 Mai 2017
Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a inclus o serie de modificari in Ghidul solicitantului pentru submasura 6.3 „Sprijin pentru...

15.000 de euro, fonduri nerambursabile pentru dezvoltarea fermelor mici. Ce conditii trebuie indeplinite

de Alina Constantinescu
08 Mai 2017
Micii fermieri au posibilitatea sa obtina finantare europeana nerambursabila prin intermediul submasurii 6.3 din cadrul PNDR 2020. Sprijinul...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]