Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Noi reguli pentru jucatorii din industria produselor traditionale

de Ilinca Dobrescu 05 Aug. 2013 2102
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Una dintre industriile aflate in plina dinamica in prezent este cea a produselor traditionale. De la gemuri si dulceturi, la miere si alte produse apicole specifice meleagurilor noastre, pana la carnati si alte mezeluri romanesti, produsele traditionale nu pot fi inlocuite cu absolut niciun alt produs, oricat de original ar fi.

Cu toate ca interesul investitorilor este deosebit de mare in cadrul acestei industrii, tinem cont de faptul ca lucrurile nu se fac dupa ureche. Orice ai vrea sa faci, oricare ar fi tipul de produse pe care doresti sa te specializezi, oricare ar fi nisa pe care doresti sa o acoperi, este esential sa respecti regulile industriei si sa obtii autorizatiile si avizele necesare pentru a fi producator autorizat cu acte in regula.

In prezent, noi reguli apar pentru producatorii din aceasta industrie. Ministerul Agriculturii a elaborat un ordin de atestare a produselor traditionale conform caruia producatorii de produse traditionale vor fi obligati sa respecte anumite reguli pentru obtinerea acestui titlu, noteaza Agroromania.

Documentul a fost realizat in coordonare cu Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului si Ministerul Sanatatii. Se estimeaza ca moment de debut a aplicarii sale inceputul lunii septembrie sau sfarsitul lunii august.

In momentul de fata, la Ministerul Agriculturii sunt inregistrate cca 4400 de produse tranditonale. Dintre acestea, o parte nu sunt active sau nu corespund conceptului de produs traditional, explica Achim Irimescu, secretar de stat in cadrul Ministerului Agriculturii.

In acest sens, ideea ordinului prin intermediul caruia se atesta produsele traditionale vine in sprijinul reglementarii acestei piete importante.

Astfel, producatorii nu vor mai avea voie sa isi vanda produsele sub marca "produs traditional" daca acestea sunt realizate in serie. Vor exista anumite conditii si criterii specifice ideii de traditionalitate, conditii si criterii care vor ajuta la atestarea produselor care merita acest statut, noteaza Agroromania.



sursa foto: www.sxc.hu


Tags: produse traditionaleprodus traditionalafaceri produse traditionale

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]