Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

PNDR 2014 - 2020: Atentie la noile particularitati ale programului

de Matei Antonescu 22 Mai. 2014 2962
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Noul PNDR 2014-2020 a fost lansat oficial la sediul Ministerului Agriculturii, in cadrul unei festivitati la care au luat parte ministrul Daniel Constantin, premierul Victor Ponta, secretarul de stat pentru dezvoltare rurala din cadrul MADR, George Turtoi, directorul General al APDRP, David Eugen Popescu si directorul general al AM PNDR, Mihai Herciu.

Cu ocazia lansarii oficiale, s-a dat unda verde pentru primirea primelor cereri de finantare pentru Masura 121, cu privire la fermele de familie si exploatatiile agricole.

In principal, cel mai puternic avantaj al acestui program este reducerea birocratiei. Cel mai mare dezavantaj este numarul mai redus de masuri pentru care se pot depune proiecte de finantare.

Cea mai importanta particularitate a programului este modificarea modului in care se vor depune proiectele de finantare. Astfel, se mentioneaza faptul ca aceste se vor depune doar on-line, in special in cazul marilor fermieri, reducandu-se astfel birocratia iar solicitantii fiind scutiti de drumurile pe care erau nevoiti sa le faca la APIA in acest sens.

Astfel, daca proiectul este aprobat, femierii nu vor avea decat un drum de facut pana la sediul institutiei.

Mai mult, o alta particularitate este cea referitoare la fermierii mici si mijlocii, existand varianta ca unii dintre acestia, in cazul in care nu pot sa isi depuna proiectele on-line, sa foloseasca proiecte-tip. Acestea pot ajuta un fermieri sa obtina o finantare in trei pasi.

„Trebuie doar sa descarce proiectul, al doilea pas sa-l completeze si apoi sa il depuna si sigur de aici intervine o birocratie, dar care nu este a fermierului. APDRP este cea care introduce pe tot fluxul inclusiv pe partea de creditare si garantare pana la momentul aprobarii”, a precizat in acest sens Daniel Constantin.

 „PNDR 2014-2020, desi a fost transmis la Bruxelles, nu este inca aprobat din lipsa acelor regulamente si de aceea inca nu am putut implementa toate procedurile pe care ni le-am fi dorit. Programul are mai putine masuri decat cel anterior, in loc de 24 avem 14, si ne aduce aproape 10 miliarde de euro in urmatorii 7 ani de zile”, a mentionat ministrul.
 

sursa foto: www.freegreatpicture.com



Tags: pndr 2014 2020pndr 2014

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Fonduri europene: Stadiul proiectelor depuse prin PNDR 2014 - 2020 in sesiunea 2016

de Alina Constantinescu
09 Nov 2016
Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a primit din aprilie 2016 si pana in prezent, prin intermediul submasurilor de finantare din...

Simplificari in accesarea fondurilor europene prin PNDR 2014-2020

de Alina Constantinescu
08 Nov 2016
Pentru a veni in sprijinul solicitantilor de fonduri europene nerambursabile, derulate prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 - 2020,...

Cati bani mai sunt disponibili in acest an prin PNDR 2014-2020?

de Alina Constantinescu
23 Sep 2016
Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) informeaza ca mai sunt disponibile peste 317 milioane de euro in cadrul sesiunilor active...

Ce fonduri europene mai pot accesa agricultorii romani prin PNDR 2014-2020

de Alina Constantinescu
20 Sep 2016
AFIR primeste cereri pentru finantarea proiectelor de investitii prin intermediul PNDR 2014-2020. La inceputul lunii septembrie, directorul general...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]