Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vesti superbe pentru viticultori: 47.7 milioane de euro din partea UE, anual!

de Adela Simonescu 20 Iul. 2014 3183
5 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Asa cum arata o hotarare de guvern recent adoptata, viticultorii vor beneficia anual de 47,7 milioane de euro din partea UE, perioada de acordare a sprijinului financiar fiinde 2014 - 2018.

Recent a fost adoptata hotararea ce stabileste modul in care se va acorda sprijinul financiar din partea UE catre producatorii din sectorul vitivinicol in perioada 2014 - 2018.

Asa cum au precizat oficialii din cadrul MADR, odata cu adoptarea acestei hotarari s-a creat cadrul juridic necesar aplicarii directe in legislatia nationala a noilor directii de actiune stabilite de noul cadru legislativ al UE. Acesta vizeaza sectorul vitivinicol iar prin adoptarea acestei hotarari, se ofera un raspuns obiectivului noului Program National de Sprijin al Romaniei  in sectorul vitivinicol si a masurilor notificate pentru perioada 2014 – 2018.

Amintim faptul ca discutam despre un cuantum anual de 47,7 milioane de euro. Masurile pentru care se acorda acest sprijin sunt cele ce privesc restructurarea si reconversia plantatiilor viticole, promovarea vinurilor cu doua submasuri, respectiv promovarea vinurilor produse in Uniune care consta in actiuni de informare in statele membre privind schema de denumiri de origine controlata si indicatii geografice, precum si promovarea vinurilor in tari terte, asigurarea recoltei de struguri si investitii, noteaza Agroromania.ro.

Nu uitam faptul ca in intervalul 2009 - 2013, sectorul vitivinicol a absorbit 100% din fondurile europene puse la dispozitie de CE. Asadar, pe fondul rezultatelor pozitive inregistrate de acest program, prin noul Program National de Sprijin 2014-2018, cuantumul anual alocat Romaniei a fost majorat la 47,7 milioane euro. Majorarea vine in sprijinul dezvoltarii acestui sector cu maxim de reusita.


sursa foto: www.freegreatpicture.com



Tags: afaceri viticulturaferme viticoleafacere cu ferma viticola

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 3 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]