Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

121 de milioane de euro pentru IMM-urile din sectoarele cultural si creativ

de Alina Constantinescu 06 Iul. 2016 2505
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Comisia Europeana si Fondul European de Investitii (FEI) au lansat o facilitate de garantare in valoare de 121 de milioane de euro pentru a sprijini IMM-urile din sectoarele cultural si creativ. Se asteapta ca aceasta schema sa genereze, in urmatorii sase ani, imprumuturi bancare in valoare de peste 600 de milioane de euro.

Günther H. Oettinger, comisarul pentru economie si societate digitale, a salutat initiativa: „Ideile si companiile creative au nevoie sa experimenteze si sa isi asume riscuri pentru a prospera, in beneficiul societatii si al economiei noastre. Dorim sa le sprijinim sa obtina imprumuturi bancare care, in mod obisnuit, nu le-ar fi fost acordate.”
    
Gratie initiativei, FEI va putea oferi gratuit garantii si contragarantii intermediarilor financiari, astfel incat acestia sa poata furniza mai multe credite antreprenorilor din sectoarele vizate. Bancile comerciale si de retail, cele de promovare si alti intermediari financiari vor putea sprijini peste 10.000 de IMM-uri din domenii precum: audiovizual (inclusiv filme, televiziune, animatie, jocuri video si multimedia), festivaluri, muzica, literatura, arhitectura, arhive, biblioteci si muzee, artizanat artistic, patrimoniu cultural, design, arta spectacolului, editare, radio si arte vizuale.

Instrumentul financiar, creat in cadrul programului "Europa creativa", va fi gestionat de FEI in numele Comisiei Europene. IMM-urile europene ar trebui sa beneficieze de schema deja de la sfarsitul acestui an.

Context

Initiativa se inscrie in eforturile Comisiei de a sprijini investitiile si de a asigura o utilizare mai inteligenta a resurselor financiare noi si existente, obiectiv al Planului de investitii pentru Europa. Ea completeaza totodata activitatea desfasurata in cadrul Strategiei pentru piata unica digitala, cu scopul de a crea mediul adecvat pentru ca sectoarele cultural si creativ, in special IMM-urile, sa prospere in era digitala.

Fondul european de investitiiare ca misiune principala sprijinirea microintreprinderilor si IMM-urilor prin facilitarea accesului la finantare. Mecanismul de garantare pentru sectoarele cultural si creativ este un nou instrument financiar ce are ca obiectiv intensificarea activitatii de creditare in favoarea IMM-urilor pentru ca acestea sa-si extinda activitatile.

Europa creativa este un program cu o durata de 7 ani (2014-2020), avand ca scop promovarea diversitatii culturale, incurajarea difuzarii culturii si creativitatii europene si consolidarea competitivitatii sectoarelor cultural si creativ.

Programul are un buget de 1,46 miliarde de euro pentru intreaga perioada. El este compus din sub-programele MEDIA, Cultura si o componenta intersectoriala.

Sursa: Comisia Europeana


Tags: fonduri europenefinantaresectorul culturalcredite

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Afaceri la inceput de drum. Cum pot accesa fonduri europene nerambursabile

de Bianca Tila
18 Apr 2024
Fondurile europene nerambursabile pot fi solicitate de persoane juridice: societati comerciale (intreprinderi mici si mijlocii, intreprinderi mari si...

Fonduri europene pentru competente digitale avansate

de Florin Amariei
10 Aug 2021
Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene (MIPE) anunta noi fonduri europene pentru competente digitale avansate. Aceste fonduri sunt...

Program pilot pe fonduri europene pentru gazul romanesc

de Florin Amariei
27 Ian 2020
Ministrul Lucrarilor Publice, Ion Stefan, a anuntat un program pilot bazat pe fonduri europene care sa ajute la exploatarea gazului romanesc la un...

Nou program de finantare pentru romanii care au case

de Florin Amariei
10 Ian 2020
Ministerul Mediului lanseaza un nou program de finantare pentru proprietarii romani de case care vor sa fie mult mai eficienti din punct de vedere...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]