Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

A inceput depunerea cererilor de finantare prin noul PNDR

de Marian Curelaru 21 Mai. 2014 4930
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Prima sesiune de cereri de proiecte pentru modernizarea exploatatiilor agricole prin Masura 121 a Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014-2020 a fost lansata marti, iar fondurile disponibile se ridica la 150 de milioane de euro. Evenimentul a avut loc la sediul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Sesiunea este deschisa in perioada 20 mai-18 iulie, iar spre deosebire de anii anteriori, proiectele se depun exclusiv online.
Aproximativ 35 de milioane de euro din totalul banilor disponibil vor fi destinati fermelor de familie (impartiti in mod egal intre fermele vegetale si cele zootehnice), iar alte 15 milioane de euro sunt alocate pentru indeplinirea standardelor in sectorul zootehnic.
Pentru exploatatiile agricole este disponibila o alocare de 100 de milioane de euro (din totalul sumei, un procent de 50% este alocat fermelor vegetale si 50% pentru fermele zootehnice). 
 
In cazul proiectelor de investitii in exploatatii agricole, in functie de prioritatile politicii agricole, s-a realizat o departajare foarte clara intre investitiile in achizitiile de utilaje si cele in construirea sau modernizarea spatiilor destinate productiei agricole. Astfel, fermierii care doresc sa realizeze investitii in sectorul vegetal prin achizitii de utilaje au la dispozitie o alocare de 40 de milioane de euro, iar pentru constructii - montaj, de 10 milioane de euro. 
 
Pentru sectorul zootehnic, fermierii au la dispozitie pentru achizitii de utilaje o alocare de 10 milioane de euro, iar pentru constructii- montaj, de 40 de milioane de euro.
 
Pentru dezvotarea fermelor de familie, suma maxima eligibila a unui proiect este de 125.000 de euro, iar pentru marile ferme limita urca la 2 milioane de euro pentru un proiect de investitii care presupune lucrari de constructii-montaj si la 1 milion de euro pentru unul care vizeaza achizitia de utilaje si echipamente.
 
Investitiile din sectorul vegetal vor beneficia de o valoare maxima eligibila de 1 milion de euro pentru un proiect de constructii-montaj si de maximum 700.000 de euro pentru cumpararea de utilaje si echipamente.
 
Programul National de Dezvoltare Rurala 2014-2020 beneficiaza de fonduri de 9,6 miliarde de euro, dintre care 8 miliarde de euro de la Uniunea Europeana si 1,6 miliarde de euro de la bugetul de stat. PNDR 2007-2014 a avut la dispozitie 9,3 miliarde de euro, absorbite pana acum in proportie de 70%, cu un an si jumatate inainte de incheierea finantarilor.
 
"In cadrul noului PNDR vom avea mai putine masuri decat in precedentul si as dori sa punctez faptul ca s-a mizat foarte mult pe simplificare, pe limitarea pe cat posibil a birocratiei. Astfel, se va observa ca s-a redus numarul de documente, avize sau acorduri solicitate beneficiarilor. Ca o noutate, s-a introdus sistemul de depunere on-line. (…) De asemenea, pe zona de achizitii, acolo unde au fost foarte multe probleme pe care le-au intampinat atat autoritatile publice cat si beneficiarii privati, vom avea o lista de preturi de referinta pentru ca acestia de urma sa nu mai fie nevoiti sa parcurga acea procedura complicata pe care o prevede procedura speciala din PNDR. Nu in ultimul rand, controalele efectuate de Agentia de Plati vor fi reduse la minimum posibil, dar in acelasi timp ne vom asigura ca totul se desfasoara in mod transparent si corect in conformitate cu Regulamentele Europene", a declarat ministrul agriculturii, Daniel Constantin.
 


Tags: finantaremodernizarea exploatatiilor agricolesesiune de proiectepndr 2014-2020

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Nou program de finantare pentru romanii care au case

de Florin Amariei
10 Ian 2020
Ministerul Mediului lanseaza un nou program de finantare pentru proprietarii romani de case care vor sa fie mult mai eficienti din punct de vedere...

Finantare europeana pentru afaceri neagricole in mediul rural din Romania

de Florin Amariei
26 Mar 2019
Poti sa pornesti si sa dezvolti o afacere in mediul rural din Romania cu finantare europeana pentru activitati neagricole. Doriti sa demarati o...

Noi linii de finantare din fonduri europene

de Florin Amariei
23 Aug 2018
Esti interesat sa iti deschizi o afacere cu fonduri europene? In cazul asta, ar fi bine sa stii ca tocmai s-au deschis apelurile pentru o serie noua...

MCSI anunta noi posibilitati de finantare pentru operatorii privati

de Florin Amariei
07 Aug 2018
Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale, prin Organismul Intermediar pentru Promovarea Societatii Informationale, si Ministerul...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]