Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afacere de familie dezvoltata cu fonduri europene: fabrica de preparate din carne

de Botezatu Razvan 28 Apr. 2017 7607
4.4 din 24 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cei care doresc sa porneasca sau sa dezvolte o afacere non-agricola in mediul rural pot obtine finantare europeana nerambursabila prin PNDR 2014-2020. Va prezentam mai jos povestea afacerii unui antreprenor din comuna Filipestii de Targ, judetul Prahova, care a deschis in 1994 o mica fabrica de preparate din carne pentru distributie locala. De-a lungul timpului, datorita cererii in continua crestere pentru preparatele din carne, afacerea de familie s-a dezvoltat.

Asadar, in 2007, a fost construita o fabrica avand o capacitate mai mare de productie, respectiv 8-10 tone/zi, si care respecta normele europene pe acest segment, insa investitia nu a fost suficienta pentru a satisface piata de desfacere. Prin urmare, in 2011, proprietarul a decis modernizarea fabricii prin accesarea fondurilor europene.

Obiectivul general al proiectului consta in cresterea competitivitatii intreprinderilor de procesare agroalimentare prin imbunatatirea performantei generale ca urmare a unei mai bune utilizari a resurselor umane si a altor factori de productie.

Obiectivele specifice au fost atinse prin adaptarea intreprinderii la noile standarde comunitare, atat in etapa de procesare, cat si in cea de distributie a produselor, prin sporirea capacitatii de productie, reducerea timpului de executie si cresterea calitatii produselor obtinute, cu asigurarea standardelor veterinare si de siguranta alimentara din domeniu.

Prin implementarea proiectului s-a marit capacitatea de productie prin retehnologizare, s-a construit un depozit logistic si a fost modernizat parcul auto. Principalele achizitii ale acestei investitii au fost 23 de utilitare cu refrigerare si congelare si 25 de utilaje si echipamente specifice activitatii de procesare a carnii.

In prezent, distribuirea produselor se realizeaza doar cu autovehiculele proprii, care au o capacitate de transport cuprinsa intre 400 si 2.000 de kilograme, toate fiind dotate cu instalatii frigorifice si loggere pentru verificarea temperaturii. Produsele sunt transportate la magazinele si depozitele detinute de societate si la magazinele partenere.

In urma investitiei, firma ofera o varietate de sortimente: specialitati, afumaturi, carnati, salamuri, mititei, carne proaspata ambalata si produse congelate din pasare si din peste.


Sursa: Publicatia "Bune Practici", RNDR, Anul II, nr. 23, iulie 2015


Tags: fabrica de carnepreparate de carneafacere de familiefonduri europene

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.4 din 5 - 24 voturi.

Articole conexe

Fonduri europene pentru competente digitale avansate

de Florin Amariei
10 Aug 2021
Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene (MIPE) anunta noi fonduri europene pentru competente digitale avansate. Aceste fonduri sunt...

Program pilot pe fonduri europene pentru gazul romanesc

de Florin Amariei
27 Ian 2020
Ministrul Lucrarilor Publice, Ion Stefan, a anuntat un program pilot bazat pe fonduri europene care sa ajute la exploatarea gazului romanesc la un...

Fonduri europene pentru afacerile care primesc elevi si studenti la practica

de Florin Amariei
17 Iul 2019
Ministrul Fondurilor Europene, Roxana Minzatu, a anuntat ca afacerile care primesc elevi si studenti la practica pot obtine noi fonduri europene...

Afaceri la tara pe care sa le incepi cu fonduri europene

de Camelia Diaconu
11 Iun 2019
Potrivit Programului National pentru Dezvoltarea Rurala 2014-2020, in mediul rural, antreprenorii isi pot deschide o afacere, chiar si cu o...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]