Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Mecanism de monitorizare si control al ajutoarelor de stat

de Marian Curelaru 28 Apr. 2014 3664
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Din luna martie a.c. si pana in ianuarie 2016, Consiliul Concurentei deruleaza in Bucuresti proiectul "Crearea unui mecanism care sa asigure o mai buna monitorizare si control al ajutoarelor de stat acordate in Romania", 2014. Proiectul este cofinantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, in baza contractului de finantare incheiat cu Ministerul Fondurilor Europene in calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operational Asistenta Tehnica.

Valoarea totala a proiectului este de 8.141.141 lei, valoare eligibila fiind de 7.890.615 lei, din care asistenta financiara nerambursabila (FEDR) este de 5.917.961,25 lei.

Obiectivul general consta in asigurarea aplicarii mai eficiente in Romania a legislatiei Uniunii Europene in domeniul gestionarii si controlului ajutoarelor de stat acordate din fondurile nationale si instrumentele structurale. In acelasi timp, obiectivul specific al proiectului il reprezinta crearea unui mecanism care sa asigure o mai buna monitorizare si control al ajutoarelor de stat.

Proiectul prevede proiectarea, dezvoltarea si exploatarea unei baze de date interactive unice a masurilor de ajutor de stat si de minimis din Romania.

La finalul perioadei de derulare a proiectului, sistemul informatic si baza de date functionale vor permite verificarea ex-ante a eligibilitatii potentialilor beneficiari de ajutor de stat sau de minimis, indiferent de sursa de finantare a alocarilor de catre autoritatile care acorda ajutoare de stat, identificarea si remedierea rapida a eventualelor incalcari ale legislatiei nationale si comunitare in domeniul ajutorului de stat, generarea de rapoarte referitoare la masurile de ajutor de stat sau de minimis implementate, finantarile contractate, corectiile ulterioare etc.

Alaturi de Consiliul Concurentei in calitate de administrator, utilizatorii bazei de date vor fi: autoritatile de management ale fondurilor structurale, organismele intermediare, autoritatile administratiei centrale, autoritatile administratiei locale si alti furnizori de ajutor de stat, autoritatile implicate in monitorizarea si controlul ajutoarelor de stat si a fondurilor structurale.

Proiectul contribuie la indeplinirea conditionalitatii orizontale privind ajutorul de stat, asumata de Romania in calitate de Stat Membru al Uniunii Europene, in vederea agrearii Acordului de Parteneriat si a programelor operationale in Romania pentru perioada 2014 - 2020.


Tags: consiliul concurenteiproiectmonitorizare si controlajutoare de stat

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

AFIR: Proiecte de investitii in exploatatii pomicole in valoare de 20,33 milioane de euro

de Bianca Tila
01 Mar 2023
In baza punctajului obtinut pentru finantare, un numar de 44 de fermieri au fost selectati pentru realizarea investitiilor in propriile exploatatii...

Proiectele IT, Big Data si Open Data pot accesa fonduri de pana la 24 de milioane de euro

de Ideideafaceri.ro
16 Iul 2018
Romania pregateste pentru cei interesati de dezvoltarea unei afaceri in domeniile IT, Big Data sau Open Data o linie speciala de finantare din...

AFIR: Lista bancilor care ofera credite adaptate proiectelor PNDR

de Alina Constantinescu
12 Sep 2017
Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a publicat pe pagina oficiala de internet, www.afir.info, in cadrul sectiunii "Rapoarte si...

Ferme mici: AFIR prelungeste sesiunea de primire a proiectelor de investitii

de Idei de afaceri
19 Iul 2017
AFIR anunta prelungirea sesiunii de primire a cererilor de finantare aferenta submasura 6.3 "Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici" din cadrul...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]