Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Start-Up Nation, programul prin care romanii cu spririt antreprenorial se pot lansa in afaceri

de Botezatu Razvan 25 Apr. 2017 9005
4.17 din 39 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Programul Start-Up Nation 2017 a starnit un mare interes in randul romanilor. Nici nu e de mirare avand in vedere faptul ca sprijina antreprenoriatul din Romania. Asadar, programul se caracterizeze prin simplitate, pentru a fi cat mai accesibil tuturor celor interesati sa inceapa o afacere.

Conform ultimelor informații disponibile, inscrierile online vor incepe in a doua jumatate a lunii mai 2017, iar timp de 30 de zile va dura sesiunea.

"Partea de inscriere on-line se va face intr-o platforma foarte prietenoasa. Nu cred ca va fi ceva complicat. Va garantez ca va fi o procedura simpla si o procedura cat se poate de transparenta, punctajul fiind acordat automat de acest algoritm de calcul, iar in clipa in care urmeaza sa aplicati veti sti foarte bine punctajul pe care il obtineti", a declarat Harry Ilan Laufer, in cadrul unei dezbateri publice organizate la Botosani.

Ce activitati sunt eligibile pentru finantare

Domeniile de activitate pentru a primi finantare sunt urmatoarele:

- productie;
- programare IT - cod CEN 6201;
- industrii creative;
- servicii;
- comert si alte activitati.

Grupul parlamentar al PSD a votat, in cadrul sedintei de plen care a avut loc marti, 25 aprilie, pentru adoptarea proiectului de Lege privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.10/2017 pentru stimularea infiintarii de noi intreprinderi mici si mijlocii, prin aplicarea caruia se estimeaza infiintarea a 10.000 de noi afaceri in fiecare an. Noul act normativ este o initiativa a Guvernului Grindeanu, fiind parte programul de Guvernare asumat de PSD.

Proiectul de lege, adoptat de Camera Deputatilor, prevede o serie de facilitati acordate intreprinderilor mici si mijlocii (IMM), precum si o serie de obligatii specifice pe care acestea trebuie sa le indeplineasca pentru a beneficia de acest sprijin dupa infiintare, scopul fiind ca noile afaceri dezvoltate prin Programul 'Start-up Nation — Romania' sa ajunga la maturitate si la consolidare economico-financiara astfel incat sa se poata descurca usor pe piata, fara ajutorul statului. Conform programului se poate acorda ajutor de minimis in suma maxima de 200.000 lei/beneficiar, reprezentand 100% din valoarea cheltuielilor eligibile, unui numar maxim anual de 10.000 de beneficiari.

Sumele necesare implementarii programului se vor asigura anual de la bugetul de stat, prin Ministerul pentru Mediul de Afaceri Comert si Antreprenoriat, precum si din fonduri externe.

'Start-up Nation - Romania' face parte din programul de guvernare cu care PSD a castigat votul din 11 decembrie 2016, e un program prin care, intr-adevar, statul roman intelege sa intervina in economie, sa se apropie de cetatenii cu spirit antreprenorial, de cei tineri in mod special, cu o finantare fara precedent pentru Romania. Vorbim de crearea a 10.000 de intreprinderi si minimum 20.000 de locuri de munca', a declarat, in cadrul dezbaterilor din sedinta de plen, din partea Grupului parlamentar al PSD, deputatul Roxana Minzatu.

Cei care vor beneficia de acest ajutor de minimis vor trebui sa faca dovada, la momentul cererii de decont, a angajarii, cu contract de munca pe durata nedeterminata si cu norma intreaga, a minimum doi salariati, precum si obligatia mentinerii celor doua locuri de munca pentru cel putin trei ani incepand cu anul urmator platii ajutorului de minimis.

'Conditiile pe care Guvernul le-a gandit sunt adecvate pietei si finantam IMM-uri care se vor infiinta in productie, in industrii creative, in IT, sectoare in care tinerii romani si romanii, in general, sunt foarte competitivi', a completat deputatul social-democrat Roxana Minzatu.


Tags: start-up nationfinantare afacerefonduri europene

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.17 din 5 - 39 voturi.

Articole conexe

Afaceri la inceput de drum. Cum pot accesa fonduri europene nerambursabile

de Bianca Tila
18 Apr 2024
Fondurile europene nerambursabile pot fi solicitate de persoane juridice: societati comerciale (intreprinderi mici si mijlocii, intreprinderi mari si...

Fonduri europene pentru competente digitale avansate

de Florin Amariei
10 Aug 2021
Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene (MIPE) anunta noi fonduri europene pentru competente digitale avansate. Aceste fonduri sunt...

Program pilot pe fonduri europene pentru gazul romanesc

de Florin Amariei
27 Ian 2020
Ministrul Lucrarilor Publice, Ion Stefan, a anuntat un program pilot bazat pe fonduri europene care sa ajute la exploatarea gazului romanesc la un...

Fonduri europene pentru afacerile care primesc elevi si studenti la practica

de Florin Amariei
17 Iul 2019
Ministrul Fondurilor Europene, Roxana Minzatu, a anuntat ca afacerile care primesc elevi si studenti la practica pot obtine noi fonduri europene...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]