Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afaceri profitabile in 2013? Scoate bani multi din mure!

de Ilinca Dobrescu 09 Iul. 2013 5548
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Murele reprezinta unele dintre cele mai gustoase fructe din lume. Sa nu mai punem la socoteala ca vindeca o serie larga de afectiuni si boli grave. Numerosi sunt cercetatorii care afirma ca murele pot vindeca anumite forme de cancer, datorita faptului ca au in compozitie numeroase vitamine, minerale, aminoacizi, antioxidanti si nu numai!

Pentru antreprenori, murele sunt folosite in stare naturala, direct catre supermarket-uri, hipermarket-uri si piete agro-alimentare! De asemenea, murele se mai valorifica si in numeroase alte forme: dulceturi, siropuri, sucuri naturale, gemuri, tincturi, ceaiuri si nu numai!

Interesant de mentionat este faptul ca acesti arbusti cresc rapid, ofera productii foarte mari, sunt foarte rezistenti la seceta si la umiditate crescuta. Mai mult, arbustul de mur nu cere eforturi foarte mari pentru plantare, ingrijire si recoltare.

Cateva dintre cele mai interesante soiuri de mur de gradina: Thornfree, Black Satin, Smoothstem, Loganberry, Lucretia, Evergreen, Lawton, Thornless Hull, Mammuth.

Evident, discutam despre o afacere ideala pentru cei care doresc sa faca lucrurile treptat si cu toata rabdarea din lume. Asa se face ca o afacere incredibil de profitabila se poate porni si cu 10 butasi sau mai putini. Un exemplu viu este reprezentat de un mare producator pravohean, Moraru Ion, omul cu o plantatie uriasa de mure altoite, in satul Poiana Trestiei, comuna Cosminele.

Afacerea lui a inceput de la doar zece butasi de mure. In timp, a ajuns sa detina cea mai tare plantatie din tara. Sa nu mai punem la socoteala ca soiul ales i-a adus productii impresionante de mure de calitate superioara, fara tepi, fara samburi, cu un gust exceptional.

Murele se culeg in mai multe valuri, in cele trei luni in care se coc. Se culeg pe rand, doar murele negre, grase! Cat despre preturile de comercializare, slava cerului, la capitolul acesta stam divin de bine!

Cu alte cuvinte, oameni care au dat lovitura de jos, cu resursele pe care le-au avut la indemana, exista si sunt numerosi. Ei reprezinta dovada vie ca se poate si ca drumul nostru antreprenorial ar putea sa inceapa cat de curand cu putinta.

Pentru cei interesati sa afle cum se porneste si cum se administreaza cu succes o afacere cu mure, ghidul "Cultivarea arbustilor in sistem ecologic" >>>


Tags: afaceri cu mureafaceri mureafacere cu mureafacere mureafaceri agricole cu mure

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]