Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

AFIR desfasoara actiuni de preventie pentru utilizarea corecta a fondurilor europene

de Alina Constantinescu 15 Iun. 2017 4743
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale a derulat pana in acest moment mai multe actiuni de prevenire a neregulilor ce pot aparea in accesarea si implementarea proiectelor finantate cu fonduri europene, disponibile tarii noastre prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 - 2020 (PNDR 2020).

Aceste actiuni de preventie fac parte dintr-o ampla campanie sustinuta de Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) la nivel national si organizata in mai multe etape. In aceasta prima etapa a actiunii de preventie sunt incluse 14 Oficii Judetene si 3 Centre Regionale ale AFIR, urmand ca actiunile sa continue si in celelalte structuri ale AFIR.
    
„Initierea unei campanii de preventie s-a confirmat deja ca fiind un demers oportun si eficient, in primul rand pentru ca beneficiarii au apreciat organizarea unor astfel de actiuni, initiativa AFIR fiind considerata utila si necesar, acestia avand nevoie de indrumare si sprijin concret din partea noastra. Sunt omul actiunilor concrete, iar acest demers este menit sa aiba rezultate vizibile.” a declarat Adrian - Ionut Chesnoiu, directorul general AFIR.
   
Echipele mixte ale AFIR, de la nivel central si din teritoriu, au organizat 5 actiuni de preventie in judetul Iasi in intervalul 15 – 19 mai, la structurile teritoriale ale AFIR (Centrul Regional si Oficiul Judetean) si la beneficiarii din acest judet. De asemenea, au fost organizate 6 actiuni de preventie in perioada 22 – 26 mai, in judetul Timis, si alte 6 actiuni in judetul Teleorman, in perioada 6 – 9 iunie.
Pentru saptamana 12 – 16 iunie sunt programate actiuni din Planul de preventie la Oficiul Judetean Suceava si la unii beneficiari ai PNDR din zona.

Precizam ca beneficiarii selectati in cadrul acestor actiuni de indrumare si sprijin au proiecte in implementare care se afla in etapa procedurala cuprinsa intre contractare si prima plata.

„Subliniez ca actiunile de preventie ale AFIR nu sunt actiuni de control. Rolul expertilor AFIR in cadrul acestor sesiuni este acela de a explica beneficiarilor modalitatile de evitare a aparitiei neregulilor, tipurile de verificari prin care trece un proiect in etapa de implementare si in cea de monitorizare, dar mai ales necesitatea mentinerii criteriilor de eligibilitate si de selectie in baza carora proiectul a fost selectat pentru finantare.” a precizat Adrian-Ionut CHESNOIU.

In cadrul vizitelor pe teren, organizate la locurile de implementare ale proiectelor de investitii, reprezentantii Agentiei au prezentat beneficiarilor importanta rolului acestora in calitate de parteneri ai AFIR.  A fost subliniata necesitatea cresterii gradului de constientizare a beneficiarilor cu privire la respectarea cu strictete a obligatiilor contractuale si legale asumate pe intreaga perioada de valabilitate a contractelor.

In cadrul actiunilor, beneficiarii au supus atentiei reprezentantilor AFIR aspecte rezultate din experienta practica in relatia contractuala cu AFIR si le-au prezentat spete concrete pe care le-au intalnit in faze diferite ale implementarii investitiei. Totodata, beneficiarii au prezentate o serie de sugestii si propuneri de simplificare a cadrului procedural de implementare a proiectelor, respectiv o mai buna corelare a procedurilor cu realitatile economice concrete.


Sursa: AFIR


Tags: fonduri europenefonduri nerambursabileafirpndr 2020

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Afaceri la inceput de drum. Cum pot accesa fonduri europene nerambursabile

de Bianca Tila
18 Apr 2024
Fondurile europene nerambursabile pot fi solicitate de persoane juridice: societati comerciale (intreprinderi mici si mijlocii, intreprinderi mari si...

AFIR: Proiecte de investitii in exploatatii pomicole in valoare de 20,33 milioane de euro

de Bianca Tila
01 Mar 2023
In baza punctajului obtinut pentru finantare, un numar de 44 de fermieri au fost selectati pentru realizarea investitiilor in propriile exploatatii...

Fonduri europene pentru competente digitale avansate

de Florin Amariei
10 Aug 2021
Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene (MIPE) anunta noi fonduri europene pentru competente digitale avansate. Aceste fonduri sunt...

Program pilot pe fonduri europene pentru gazul romanesc

de Florin Amariei
27 Ian 2020
Ministrul Lucrarilor Publice, Ion Stefan, a anuntat un program pilot bazat pe fonduri europene care sa ajute la exploatarea gazului romanesc la un...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]