Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Conferinte pentru promovarea proiectelor de succes din fonduri UE

de Marian Curelaru 15 Apr. 2014 3355
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Reprezentanta Comisiei Europene la Bucuresti si Structural Consulting Group au lansat luni o serie de conferinte care vor fi organizate, in acest an, in mai multe orase ale tarii, pentru promovarea proiectelor care au avut succes dupa ce au accesat fonduri europene.

"2014 este un an crucial pentru Romania din perspectiva fondurilor europene. Am constatat ca exista regiuni in Romania cu proiecte foarte bune, pentru ca multi au vazut proiecte de succes in jur, la vecini, dar si alte regiuni cu putine proiecte, pentru ca nimeni nu a dezvoltat acolo vreun proiect.

Asa ca vrem sa promovam ideea ca succesul este molipsitor", a declarat, luni, Dan Barna, presedinte Structural Consulting Group, intr-o conferinta de presa. 
 
La randul sau, Angela Filote, sefa Reprezentantei Comisiei Europene la Bucuresti, a explicat faptul ca scopul acestor conferinte este promovarea cat mai larga a ideii ca se pot dezvolta proiecte de succes cu bani europeni. 
 
"Dupa ce s-a tot vorbit de taieri de fonduri, iata ca e vremea sa vorbim si despre partea plina a paharului. Vrem sa promovam povesti reale de succes, precum si oamenii si institutiile care au stat in spatele acestor proiecte. Intai au fost povestile, proiectele, apoi au venit fondurile. Si trebuie sa stim ca Uniunea Europeana da, dar nu si baga in traista. In traista au bagat autorii acestor proiecte, dar nu doar in traista proprie, ci si in cea a societatii", a spus Filote. 
 
Proiectul demarat luni vizeaza organizarea a sapte conferinte, in Brasov, Timisoara, Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi si Constanta. 
Prima conferinta va avea loc la Brasov, pe 10 mai, iar ultima, la Constanta, pe 15 iulie, urmand ca o gala a fondurilor structurale sa aiba loc pe 9 decembrie. In cadrul galei vor fi promovate proiectele de succes care se vor inscrie pana la 30 septembrie. 
 
"Este vorba de curajul si initiativa acelor membri ai societatii care inteleg sa joace acest joc al fondurilor europene dupa reguli care au fost stabilite la Bruxelles. Ei au inteles ca nu li se face o favoare atunci cand li se aproba finantarea, ci li se exercita un drept pe care il au ca cetateni ai Uniunii Europene, la fel ca si ceilalti 500 de milioane de cetateni UE", a completat Angela Filote. 

 


Tags: fonduri europenereprezentanta comisiei europenepromovarea proiectelorconferinte

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Fonduri europene pentru competente digitale avansate

de Florin Amariei
10 Aug 2021
Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene (MIPE) anunta noi fonduri europene pentru competente digitale avansate. Aceste fonduri sunt...

Program pilot pe fonduri europene pentru gazul romanesc

de Florin Amariei
27 Ian 2020
Ministrul Lucrarilor Publice, Ion Stefan, a anuntat un program pilot bazat pe fonduri europene care sa ajute la exploatarea gazului romanesc la un...

Fonduri europene pentru afacerile care primesc elevi si studenti la practica

de Florin Amariei
17 Iul 2019
Ministrul Fondurilor Europene, Roxana Minzatu, a anuntat ca afacerile care primesc elevi si studenti la practica pot obtine noi fonduri europene...

Afaceri la tara pe care sa le incepi cu fonduri europene

de Camelia Diaconu
11 Iun 2019
Potrivit Programului National pentru Dezvoltarea Rurala 2014-2020, in mediul rural, antreprenorii isi pot deschide o afacere, chiar si cu o...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]