Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Finantari nerambursabile pentru procesarea produselor agricole si pomicole

de Alina Constantinescu 03 Iul. 2017 5482
3.3 din 5 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a publicat pe pagina oficiala de internet, www.afir.info, versiunile finale ale Ghidului solicitantului, precum si anexele aferente submasurilor 4.2 "Sprijin pentru investitii in procesarea/ marketingul produselor agricole" si 4.2a "Investitii in procesarea/ marketingul produselor din sectorul pomicol", pentru sesiunea anuala 2017.

„Ghidul solicitantului pentru submasurile dedicate sectorului de procesare vine cu modificari fata de sesiunile anterioare de depunere a proiectelor. Astfel, am marit cu o luna termenul in care cei care au fost notificati pentru semnarea contractului de finantare, pot sa aduca documentele necesare contractarii investitiei (dovada cofinantarii, avize de mediu, cazier juridic etc).

De asemenea, a fost eliminata obligativitatea semnarii si stampilarii pe fiecare pagina a cererii de finantare si a documentatiei aferente. Solicitantul isi asuma veridicitatea documentelor, iar daca la prezentarea acestora in original se constata neconcordante care afecteaza conditiile de eligibilitate sau de selectie, proiectul va fi declarat neeligibil. La fel cum depunerea proiectelor este on-line pe site-ul AFIR, beneficiarii au posibilitatea de a solicita modificari ale contractului de finantare tot on-line, in acest fel economisind timp pretios. Acestea sunt cateva dintre simplificarile pe care le-am implementat in sesiunea din acest an” a declarat directorul general al AFIR, Adrian - Ionut Chesnoiu.

Sprijinul acordat in cadrul submasurii (sM) 4.2 este de 50% din totalul cheltuielilor eligibile pentru IMM-uri (intreprinderi mici si mijlocii) si grupuri de producatori/ cooperative si de 40% pentru alte intreprinderi, dar nu va depasi 1.000.000 de euro/ proiect pentru IMM-uri sau 1.500.000 de euro/ proiect pentru alte intreprinderi. De asemenea, pentru investitiile care conduc la un lant alimentar integrat (succesiunea de etape si operatii din cadrul aceleasi unitati implicate in colectarea, procesarea, distributia, depozitarea si manipularea produselor agro alimentare, de la colectare pana la comercializare), indiferent de tipul de solicitant, sprijinul este de 2.500.000 de euro/ proiect. Tot 2.500.000 de euro se acorda si pentru proiectele depuse de forme asociative (cooperative si grupuri de producatori).

Prin sM 4.2a, intensitatea sprijinului acordat este 50% din totul cheltuielilor eligibile pentru IMM-uri si de 40% pentru intreprinderi mari. Pentru intreprinderi micro si mici, inclusiv forme asociative, sprijinul nu va depasi 600.000 euro/ proiect sau 900.000 euro pentru investitiile care conduc la un lant alimentar integrat. Intreprinderile mijlocii (inclusiv forme asociative) beneficiaza de o finantare maxima de 800.000 euro/ proiect sau, in cazul investitiilor care conduc la un lant alimentar integrat, finatarea ajunge la 1.100.000 euro/ proiect. Valoarea maxima a fondurilor nerambursabile acordate pentru intreprinderi mari este de 1.000.000 euro si de 1.500.000 euro pentru investitiile care conduc la un lant alimentar integrat.

Totodata, prin termediul sM 4.2a sunt eligibile investitii legate de producerea de bauturi alcoolice. Intensitatea sprijinului acordat pentru acest tip de investitii este de 50% din totalul cheltuielilor eligibile si nu va depasi 200.000 de euro pentru microintreprinderi si 300.000 de euro pentru formele asociative.

Conform prevederilor Regulamentului de organizare si functionare a procesului de selectie, sesiunea de primire a proiectelor se va deschide dupa minim sapte (7) zile de la data publicarii versiunilor finale ale Ghidurilor solicitantului pe pagina de internet a AFIR, respectiv data de 29.06.2017.
  


Tags: fonduri nerambursabilefonduri europenesubmasura 4.2submasura 4.2aafacere in pomicultura

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.3 din 5 - 5 voturi.

Articole conexe

Afaceri la inceput de drum. Cum pot accesa fonduri europene nerambursabile

de Bianca Tila
18 Apr 2024
Fondurile europene nerambursabile pot fi solicitate de persoane juridice: societati comerciale (intreprinderi mici si mijlocii, intreprinderi mari si...

Fonduri europene pentru competente digitale avansate

de Florin Amariei
10 Aug 2021
Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene (MIPE) anunta noi fonduri europene pentru competente digitale avansate. Aceste fonduri sunt...

Program pilot pe fonduri europene pentru gazul romanesc

de Florin Amariei
27 Ian 2020
Ministrul Lucrarilor Publice, Ion Stefan, a anuntat un program pilot bazat pe fonduri europene care sa ajute la exploatarea gazului romanesc la un...

Fonduri europene pentru afacerile care primesc elevi si studenti la practica

de Florin Amariei
17 Iul 2019
Ministrul Fondurilor Europene, Roxana Minzatu, a anuntat ca afacerile care primesc elevi si studenti la practica pot obtine noi fonduri europene...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]