Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fonduri nerambursabile - 6 programe in 2014!

de Ideideafaceri.ro 27 Feb. 2014 6114
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Directia de Implementare Programe pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii a lansat de curand procedurile finale de implementare pentru 6 Programe nationale de fonduri nerambursabile destinate tinerilor intreprinzatori si IMM-urilor care urmeaza sa isi desfasoare activitatea in perioada urmatoare.

Pentru ca nu s-a dat inca startul aplicarilor online pentru niciunul dintre cele 6 Programe, daca esti interesat te sfatuiesc sa treci in revista detaliile de mai jos si, daca esti suficient de determinat si consideri ca te avantajeaza, pregateste-ti documentatia si stai cu ochii pe AIPPIMM pentru a nu rata deschiderea liniilor de finantare.

Iata care este lista programelor:

1.    Programul pentru dezvoltarea abilitatilor antreprenoriale in randul tinerilor si facilitarea accesului la finantare – START. Programul are ca buget alocat pentru anul 2014, 13.000.000 de lei si se estimeaza acordarea de minimis pentru un numar de minim 130 de beneficiari.

2.    Programul Comert Servicii 2014. Programul este de dezvoltare si modernizare a activitatilor de comercializare a produselor si serviciilor de piata. Bugetul pentru acesta este de 18.039.000 lei pentru acordarea de alocatii financiare neramursabile. De asemenea, se estimeaza ca minim 225 de beneficiari sa primeasca acest ajutor nerambursabil.

3.    Programul Femeia Manager este un program national multianual pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale in randul femeilor manager din sectorul IMM. In 2014 bugetul este de 500.000 lei, din care se vor acorda alocatii financiare nerambursabile (AFN) pentru minim 12 beneficiare.

4.    Programul Tineri Debutanti stimuleaza infiintarea si dezvoltarea de microintreprinderi de catre intreprinzatorii tineri. Bugetul alocat Programului pentru anul bugetar 2014 este de 21.000.000 lei.

5.    Programul Mestesuguri si Artizanat este, de asemenea, un program national multianual care sustine mestesugurile si artizanatul. Programul consta in organizarea Targurilor Regionale pentru Artizanat si Mestesuguri pe o perioada de 5 zile. Bugetul Programului pentru anul 2014 este de 1.000.000 lei si se asteapta participarea a minimum 200 de operatori economici cu obiect de activitate in domeniul mestesugurilor si artizanatului.

6.    Programul Incubatoare sustine infiintarea si dezvoltarea de incubatoare tehnologice si de afaceri. Bugetul Programului pentru anul 2014 este in valoare de 6.000.000 lei. Prin implementarea Programului se estimeaza acordarea de alocatii financiare nerambursabile pentru un numar de 100 IMM-uri, finantarea a 5 incubatoare noi si a 10 incubatoare existente. Prin Program sunt alocate inclusiv fonduri pentru achizitionarea de echipament IT&C si mobilier pentru utilarea fiecarui nou incubator, in limita maxima de 150.000 lei, iar autoritatile publice locale partenere vor pune la dispozitia incubatoarelor de afaceri spatii cu titlu gratuit si facilitatile necesare functionarii optime.

Pentru consultarea procedurilor de implementare si a anexelor specifice (plan de afacere, declaratie, cerere tip, lista codurilor CAEN, angajament de raportare, contract de finantare, cerere tip de renuntare, formular de decont, formular de raportare tehnica, plan de investitii, activitatile eligibile, etc), puteti intra pe site-ul AIPPIMM.


Tags: fonduri nerambursabile2014immtineri intreprinzatorifinantarestart

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Electric Up IMM a fost aprobat si va fi implementat. Cum poti lua 100.000 de euro nerambursabili

de Florin Amariei
04 Sep 2020
Programul Electric Up IMM a fost aprobat de Guvern si va fi implementat in scurt timp. Iata cum poti lua 100.000 de euro nerambursabili si pe ce ii...

IMM-urile au la dispozitie 580 de milioane de euro pe care le pot accesa acum

de Florin Amariei
23 Iul 2020
IMM-urile romanesti au la dispozitie 580 de milioane de euro pe care le pot accesa acum prin POR 2014-2020, Axa prioritara 2. "In acest sens,...

Nou program de finantare pentru romanii care au case

de Florin Amariei
10 Ian 2020
Ministerul Mediului lanseaza un nou program de finantare pentru proprietarii romani de case care vor sa fie mult mai eficienti din punct de vedere...

Finantare europeana pentru afaceri neagricole in mediul rural din Romania

de Florin Amariei
26 Mar 2019
Poti sa pornesti si sa dezvolti o afacere in mediul rural din Romania cu finantare europeana pentru activitati neagricole. Doriti sa demarati o...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]