Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fonduri nerambursabile de peste 1 miliard de euro, epuizate in 5 zile

de Marinache Paula 04 Apr. 2017 4190
4.59 din 11 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) anunta ca fondurile nerambursabile alocate pentru infrastructura de acces agricola, prin submasura 4.3 "Investitii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole si silvice" din Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 - 2020, au fost epuizate in totalitate ca urmare a solicitarilor de finantare primite de Agentie inainte de termenul limita al sesiunii, 30 iunie 2017.

De asemenea, fondurile disponibile pentru componenta de infrastructura rutiera, precum si cea pentru infrastructura educationala si sociala, pentru restul teritoriului (altul decat zona montana), solicitate prin intermediul submasurii (sM) 7.2 „Investitii in crearea si modernizarea infrastructurii de baza la scara mica” au fost epuizate in primele 5 zile ale sesiunii 2017.

De la deschiderea sesiunii in data de 28 martie 2017, au fost depuse pentru finantare prin sM 4.3, infrastructura agricola, 386 de proiecte de investitii, pentru care s-au solicitat fonduri nerambursabile in valoare de peste 365 milioane de euro. Astfel, AFIR a primit in primele 5 zile ale sesiunii, solicitari de finantare care depasesc de peste 10 ori alocarea financiara stabilita, mai exact peste 1.200%.

Pentru investitii in infrastructura rutiera din mediul rural (drumuri comunale), care pot primi finantare prin sM 7.2 pentru restul teritoriului, AFIR a primit 369 de proiecte in valoare de peste 370 milioane de euro. Astfel, Agentia a primit de 3 ori mai multe solicitari de finantare decat alocarea.

Totodata, au fost epuizate si fondurile disponibile pentru investitii in infrastructura educationala si sociala din mediul rural pentru restul teritoriului, finantate prin sM 7.2. S-au primit online 123 solicitari de finantare in valoare de peste 47 milioane de euro.

Dupa finalizarea evaluarii de catre expertii AFIR, proiectele vor fi selectate in functie de punctajul obtinut la criteriile de selectie, in ordine descrescatoare. Punctajul minim al proiectelor care vor putea intra la finantare in sesiunea din acest an este de 80 de puncte pentru proiectele de infrastructura agricola (sM 4.3) si de 50 de puncte pentru proiectele de infrastructura rutiera si educationala (sM 7.2), restul teritoriului.

Selectia proiectelor se va realiza in limita fondurilor disponibile pentru fiecare dintre componentele cu alocare distincta aferente celor 2 submasuri amintite.


Tags: fonduri europenefonduri nerambursabilefinantare afacereafir

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.59 din 5 - 11 voturi.

Articole conexe

Afaceri la inceput de drum. Cum pot accesa fonduri europene nerambursabile

de Bianca Tila
18 Apr 2024
Fondurile europene nerambursabile pot fi solicitate de persoane juridice: societati comerciale (intreprinderi mici si mijlocii, intreprinderi mari si...

AFIR: Proiecte de investitii in exploatatii pomicole in valoare de 20,33 milioane de euro

de Bianca Tila
01 Mar 2023
In baza punctajului obtinut pentru finantare, un numar de 44 de fermieri au fost selectati pentru realizarea investitiilor in propriile exploatatii...

Fonduri europene pentru competente digitale avansate

de Florin Amariei
10 Aug 2021
Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene (MIPE) anunta noi fonduri europene pentru competente digitale avansate. Aceste fonduri sunt...

Program pilot pe fonduri europene pentru gazul romanesc

de Florin Amariei
27 Ian 2020
Ministrul Lucrarilor Publice, Ion Stefan, a anuntat un program pilot bazat pe fonduri europene care sa ajute la exploatarea gazului romanesc la un...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]