Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

In 2016, pentru micile afaceri - Fonduri nerambursabile FARA cofinantare proprie

de Idei de afaceri 19 Ian. 2016 5047
3 din 9 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Este vorba despre Prioritatea de investitii 2.1 pentru promovarea spiritului antreprenorial - o linie de finantare europeana din Programul Operational Regional (POR) care ofera microintreprinderilor sume cuprinse intre 25.000 si 200.000 de euro, fara ca acestea sa aiba nevoie de cofinantare proprie.

Finantarile se adreseaza firmelor cu maximum 9 angajati, care activeaza in mediul urban si au un istoric de functionare de minimum 1 an.

Investitiile eligibile pentru finanțare prin acest program includ:
- construirea, modernizarea, extinderea spațiului de producție/ prestare servicii
- dotarea cu active corporale, necorporale

Prin acest apel de proiecte sunt finantate proiecte in baza Schemei de ajutor de minimis, ceea ce inseamna ca valoarea maxima a ajutorului ce poate fi acordata unei intreprinderi unice, pe o perioada de 3 ani fiscali consecutivi, este de 200.000 de euro, intensitatea ajutorului fiind de 100%.

NU sunt acceptate in aceasta schema persoanele fizice autorizate sau intreprinderile individuale, conform proiectului de ghid intermediar publicat in prezent.

Potrivit ministrului Fondurilor Europene, Aura Raducu, autoritatile romane analizeaza posibilitatea ca si taxa pe valoare adaugata sa fie acoperita din fondurile europene. "E o problema de clarificat la comisie, o perioada a mers TVA neeligibil, o perioada TVA eligibil.

Aceasta este o decizie luata la nivel national, nu este luata la nivel european, deci fiecare stat isi considera cheltuielile eligibile dupa cum vrea. Dar fiind niste probleme tot de interpretarea TVA-ului, suntem inca in discutii cu Comisia Europeana, sa vedem daca putem sa includem si acest TVA ca eligibilitate sau nu pentru a creste gradul de absorbtie" - a spus Raducu, pentru StartupCafe .

Sursa: StartupCafe


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: fondurifonduri nerambursabileinvestitiiprioritatea 2.1.fonduri europene

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3 din 5 - 9 voturi.

Articole conexe

Sfaturi de la experti in fonduri europene

de Idei de afaceri
28 Nov 2023
Zi de zi auzi la stiri sau citesti articole despre fonduri europene, ce poti sa faci cu ele sau cum sa le accesezi si te gandesti daca ai putea face...

AFIR: Proiecte de investitii in exploatatii pomicole in valoare de 20,33 milioane de euro

de Bianca Tila
01 Mar 2023
In baza punctajului obtinut pentru finantare, un numar de 44 de fermieri au fost selectati pentru realizarea investitiilor in propriile exploatatii...

CE: Investitii majore pentru infrastructura de apa si eficienta energetica

de Bianca Tila
29 Nov 2022
Comisia Europeana a aprobat Programul de Dezvoltare Durabila. Acesta va aduce 3,768 km de conducte noi sau optimizate pentru sistemele de distributie...

Accesarea fondurilor europene nerambursabile

de Idei de afaceri
08 Nov 2022
Afacerile agricole necesita de cele mai multe ori investitii. In acest sens, viitorii antreprenori au posibilitatea de a accesa fonduri europene...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]