Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MADR a emis atestatul de produs traditional nr. 01 produsului Painea traditionala Adriana

de Adela Simonescu 13 Mar. 2014 2544
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a acordat miercuri atestatul de produs traditional cu nr. 01 produsului "Painea traditionala Adriana".

Painea traditionala Adriana este un produs obtinut din faina de grau alba ce provine din zona Tara Barsei, din drojdie de panificatie, sare iodata, cartofi din zona Brasov si Covasna si apa, procedeul de obtinere este traditional, respectiv operatiile de pregatire a materiilor prime si auxiliare, dozarea acestora, divizarea aluatului, modelarea, baterea cojii, ambalarea care se executa manual. Produsul din judetul Brasov a fost inregistrat in ,,Registrul national al produselor traditionale”, la pozitia 01, noteaza Agroromania.

 

„Cand am demarat procesul de elaborare a unui act normativ pe segmentul produselor traditionale am tinut cont de marea diversitate a produselor comercializate pe segmentul de nisa a acestor produse, a uriasului potential al produselor traditionale romanesti care prin aplicarea unei legislatii pe domeniu pot aduce beneficii considerabile economiei rurale, in special in zonele mai putin favorizate sau indepartate, prin sporirea veniturilor producatorilor agricoli si retinerea populatiei rurale in zonele respective”, a precizat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Conform noilor norme, se depun eforturi substantiale pentru asigurarea unei concurente loiale intre producatori, mult accent punandu-se pe atestatele care se vor obtine in urma unor controale stricte.

Esential de retinut este ca firmele inregistrate in Registrul National al Produselor Traditionale (RNPT) vor detine pe eticheta un logo de produs traditional. Mai mult, logo-ul national este proprietatea exclusiva a MADR iar folosirea sa fara respectarea conditiilor prevazute in respectivul ordin atrage pedepse conform prevederilor legale in vigoare.

Evident, produsele ce detin atestat conform carora sunt traditionale, vor reflecta asteptarile consumatorilor. O regula esentiala este ca produsele traditionale sa fie realizate din materii prime locale si sa reprezinte o reteta traditionala specifica locului de prelucrare.



Tags: produs traditionalproduse traditionaleatestat produs traditional

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]