Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Nivelul absorbtiei fondurilor europene, in crestere uimitoare

de Ilinca Dobrescu 10 Ian. 2014 1814
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Rata de absorbtie curenta a fondurilor structurale si de coeziune a ajuns la 33,47% la data de 30 decembrie a.c., informeaza IMMRomania.

Cu alte cuvinte, rata de absorbtie curenta este deja de patru ori mai mare decat rata inregistrata la inceputul lunii mai 2012. In luna mai, 2012, rata de absorbtie curenta a fondurilor europene ajungea la 8,53%.

"Acest an a reprezentat un real succes in absorbtia fondurilor structurale si de coeziune. Le multumesc tuturor colegilor mei din sistemul de implementare care au inteles ca trebuie sa lucreze in interesul Romaniei, iar celorlalti le transmit ca din 2014 nivelul de disciplina va fi mult mai drastic. Datorita celor care au inteles ca acest an este unul in care Romania este obligata sa obtina rezultate cat mai bune, in 2013, Romania a inregistrat doua mari performante: rata de absorbtie a crescut mai mult decat in toti ceilalti ani din actuala perioada de programare, iar tara noastra nu a pierdut niciun euro din fondurile structurale si de coeziune alocate de Uniunea Europeana.", a subliniat Eugen Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene.

6,43 de miliarde de euro este suma solicitata Comisiei Europene, la data de 30 decembrie 2013, pentru a fi rambursata Romaniei. De asemenea, in perioada 1 ianuarie - 30 decembrie 2013 a fost solicitata CE rambursarea a peste 3.56 miliarde de euro, mai mult decat cea solicitata in perioada 2007-2012.

Conform declaratiilor ministrului Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, fondurile europene au reprezentat un sprijin considerabil pentru economie si pentru mediul privat, dand ca exemplu "rata de absorbtie curenta consemnata la nivelul Programului Operational Sectorial Cresterea Competivitatii Economice."

Acesta a mai notat faptul ca absorbtia la nivelul Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice a crescut de 2,5 ori in anul 2014, depasind cu 36 de procente nivelul consemnat la data de 30 decembrie 2013.

Nu in ultimul rand, ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici a mai notat faptul ca anul 2014 va aduce cu sine si angajamentul de finalizare a reformei sistemului de implementare "pentru ca toate etapele de folosire a fondurilor europene de catre beneficiari sa fie simplificate la maximum, iar economica sa primveasca un sprijin cat mai consistent din partea banilor alocati de UE".


sursa foto: freegreatpicture.com



Tags: fonduri europene 2014fonduri europene in 2014afaceri fonduri europene in 2014

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]