Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Noi fonduri pentru reabilitarea blocurilor de locuinte!

de Zenobia Badescu 25 Sep. 2012 2823
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului va lansa pe 15 octombrie a.c. apelul public de proiecte pentru cresterea eficientei energetice a blocurilor de locuinte, urmand ca, incepand cu 1 noiembrie a.c., potentialii beneficiari sa poata depune proiectele la sediile Agentiilor pentru Dezvoltare Regionala pe raza carora se afla.

Reabilitarea salveaza 47% din energie, asa ca din ce in ce mai multi romani sunt interesati de aceste fonduri. Beneficiarii eligibili pentru aceste proiecte sunt unitatile administrativ teritoriale (autoritati ale administratiei publice locale) – municipii resedinta de judet, in calitate de reprezentanti ai asociatiilor de proprietari, precum si cele 6 sectoare ale Bucurestiului.
 
Investitiile tinta sunt blocurile de locuinte construite intre 1950 si 1990 in care locuiesc categorii sociale vulnerabile si familii cu venituri reduse. Bugetul alocat este de 304 milioane de euro, din care 150 de milioane din FEDR si 154 de milioane din contributia nationala (buget de stat, contributia autoritatilor locale si a asociatiilor de proprietari).
 
„Vreau sa subliniez ca cele 40 de procente de cofinantare care trebuie platite de catre administratia publica si asociatia de proprietari pot fi impartite in functie de veniturile proprietarilor: acolo unde mai mult de jumatate dintre proprietarii din cladire au un venit mediu net lunar pe membru de familie sub echivalentul a 150 de euro, contributia asociatiei va fi de 10%; in cazurile in care mai mult de jumatate dintre proprietarii din cladire au un venit mediu net lunar pe membru de familie sub echivalentul a 350 de euro, contributia asociatiei va fi de 20% si evident, contributia va fi mai mare, respectiv de 30%, acolo unde veniturile sunt sub echivalentul a 500 de euro.

Este o repartitie a contributiilor echitabila, menita sa incurajeze accesarea acestor fonduri si de catre asociatiile de proprietari ale caror membri au venituri reduse si care au cea mai mare nevoie sa faca economii la plata intretinerii”, a declarat Eduard Hellvig, ministrul dezvoltarii regionale si turismului.
 
Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, prin Autoritatea de Management a Programului Operational Regional, a elaborat Schema de eficienta energetica a blocurilor de locuinte pentru care se propune finantarea prin Programul Operational Regional, Axa Prioritara 1 „Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor – poli urbani de crestere” si a negociat cu Comisia Europeana modalitatea de punere in practica a acesteia.
 
Avand in vedere faptul ca programul se va inchide in anul 2013, schema propusa are un caracter pilot pentru actuala perioada de programare, experienta acumulata putand fundamenta investitiile in eficienta energetica a blocurilor de locuinte pentru perioada de programare 2014-2020.
 
Sursa: AM POR


Tags: fondurireabilitarereabilitarea blocuriloreficienta energetica

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Sfaturi de la experti in fonduri europene

de Idei de afaceri
28 Nov 2023
Zi de zi auzi la stiri sau citesti articole despre fonduri europene, ce poti sa faci cu ele sau cum sa le accesezi si te gandesti daca ai putea face...

CE: Investitii majore pentru infrastructura de apa si eficienta energetica

de Bianca Tila
29 Nov 2022
Comisia Europeana a aprobat Programul de Dezvoltare Durabila. Acesta va aduce 3,768 km de conducte noi sau optimizate pentru sistemele de distributie...

Accesarea fondurilor europene nerambursabile

de Idei de afaceri
08 Nov 2022
Afacerile agricole necesita de cele mai multe ori investitii. In acest sens, viitorii antreprenori au posibilitatea de a accesa fonduri europene...

Fondurile din PNRR pentru dezvoltarea localitatilor pot fi accesate incepand de luni

de Bianca Tila
11 Mai 2022
Incepand de luni se vor putea accesa fonduri din PNRR pentru dezvoltarea localitatilor, a anuntat Cseke Attila, Ministrul Dezvoltarii. Autoritatile...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]