Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

OPTIMM, un nou instrument de garantare dedicat IMM-urilor

de Idei de afaceri 08 Nov. 2017 5011
4.75 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

OTP Bank Romania a incheiat un parteneriat cu Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) pentru un nou instrument de garantare, OPTIMM, care faciliteaza accesul clientilor IMM la produsele de finantare destinate activitatii curente. Astfel, clientii OTP Bank pot beneficia de garantia emisa de FNGCIMM, de maximum 80% din valoarea produselor de finantare acordate, fara solicitarea altor garantii mobiliare sau imobiliare.

Noul instrument de garantare „OPTIMM” vine in sprijinul clientilor persoane juridice care nu dispun de garantii suficiente pentru accesarea unei finantari, punandu-le la dispozitie o modalitate de garantare facila si rapida, menita sa sustina dezvoltarea activitatii curente a companiei lor.

Astfel, OTP Bank in colaborare cu FNGCIMM ofera clientilor IMM acces la instrumente de finantare, cu garantii simplificate, in conditii avantajoase:

* Procent garantat de maximum 80% din valoarea finantarii, in cazul finantarii activitatii curente, inclusiv scrisori de garantie bancara;

* Nu se solicita garantii reale, astfel clientii pot accesa rapid o solutie de finantare, fara costuri suplimentare, necesare constituirii garantiilor;

* Valoarea maxima a unei garantii individuale emise in baza parteneriatului este de 200.000 lei (sau echivalentul in valuta), pentru finantari de maximum 250.000 lei (sau echivalentul in valuta);

* Garantiile aferente finantarilor cu destinatia capital de lucru, inclusiv scrisori de garantie bancara pot fi acordate pe perioade de maximum 24 luni, respectiv pentru finantari a caror valabilitate nu depaseste 23 luni. Prelungirea acestor garantii se va face pe perioade consecutive de maximum 24 de luni;

* Termen de raspuns rapid si costuri reduse din partea FNGCIMM, pentru emiterea garantiei;

* Consultanta de specialitate gratuita din partea OTP Bank, prin suportul acordat in alegerea variantei optime de finantare.

„Prioritatile OTP Bank Romania se indrepta in continuare spre sustinerea comunitatii de afaceri, cu focus pe antreprenoriat si startup-uri. Ne dorim sa contribuim la mentinerea unui climat stabil de business, care sa asigure dezvoltarea afacerilor locale. Credem ca, prin instrumentele avantajoase de garantare pe care le identificam prin astfel de parteneriate, oferim solutii eficiente, potrivite nevoilor reale ale clientilor nostri. Astfel, noul instrument de garantare „OPTIMM”, conceput in parteneriat cu FNGCIMM, ofera un avantaj puternic pentru clientii care nu dispun de garantii reale mobiliare sau imobiliare pentru accesarea unei finantari”, declara Roxana Hidan, Director Directia IMM, OTP Bank Romȃnia.

„Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, in optica reorientarii politicii sale institutionale catre mediul de afaceri, a creat un produs de garantare calibrat pe nevoile antreprenorilor si adaptat la provocarile actuale ale pietei. Suntem increzatori ca parteneriatul cu OTP Bank va reusi sa aduca garantiei OPTIMM un plus de dinamism, si va conferi materialitate misiunii asumate prin noua noastra strategie – de a deveni expresia pragmatica a sprijinului guvernamental pentru intreprinderile mici si mijlocii din Romania.” a declarat Alexandru Petrescu, Director General FNGCIMM.

Sursa: https://www.fngcimm.ro


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: credite immfinantare afaceregarantii creditecapital afacere

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]