Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Set de masuri care sa sustina IMM-urile pentru obtinerea de fonduri europene si incurajarea politicilor fiscale

de Idei de afaceri 24 Sep. 2014 6252
4.67 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Oricine are o afacere sau isi doreste demararea uneia trebuie sa intampine o serie de probleme, uneori de nerezolvat pentru un mic intreprinzator.

 

Principalele probleme care ingreuneaza activitatea si dezvoltarea IMM-urilor: accesul la finantare, accesul la piete noi, accesul la achizitiile publice, taxele inutile si ingreunatoare, obtinerea ajutoarelor de stat pentru cercetari si investitii, accesul la forta de munca calificata. 
 
Plecand de la aceste dificultati co-presedinta Intergrupului pentru IMM-uri din Parlamentul European, europarlamentarul Maria Grapini a propus un set de masuri care sa sustina IMM-urile:
 
  • Urgentarea deciziilor pentru cresterea limitelor maxime de finantare pentru ajutoarele de stat si imbunatatirea reglementarilor privind achizitiile publice 
 
  • Masuri de aparare comerciala in piata UE, in vederea diminuarii concurentei neloiale create de catre accesul pe piata interna a produselor contrafacute si a produselor cu pret de dumping.
 
  • Alocarea adecvata in bugetele din perioada 2015-2020 pentru  proiectele de finantare care pun accentul pe investitii, cercetare-inovare, formare profesionala si promovarea marcilor nationale si europene.
 
  • Incurajarea politicilor fiscale specifice activitatilor IMM-urilor. 
Pe de alta parte, data fiind diversitatea politica si nationala a acestui intergrup, dna Grapini, a propus organizarea unui seminar de bune practic in domeniu. Astfel, in urma discutiilor, poate fi identificata cea mai buna solutie pentru a veni in sprijinul IMM, la nivel european, prin consolidarea tuturor strategiilor de succes nationale.
 
Intergrupul pentru IMM-uri a fost infiintat in urma cu 11 ani, avand rolul unei platforme de colaborare intre Parlamentul European, diferitele ONG-uri din domeniu, industrie si Comisia Europeana.

Sursa: https://www.manager.ro/
 


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: immafaceriafaceresustinere immfonduri europene

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.67 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

AFIR: Proiecte de investitii in exploatatii pomicole in valoare de 20,33 milioane de euro

de Bianca Tila
01 Mar 2023
In baza punctajului obtinut pentru finantare, un numar de 44 de fermieri au fost selectati pentru realizarea investitiilor in propriile exploatatii...

MIPE: Romania a trimis a doua cerere de plata din PNRR in valoare de 3,2 miliarde de euro

de Bianca Tila
16 Dec 2022
Cea de-a doua cerere de plata din cadrul Planului National de Redresare si Rezilienta a fost trimisa Comisiei Europene de catre Ministerul...

Accesarea fondurilor europene nerambursabile

de Idei de afaceri
08 Nov 2022
Afacerile agricole necesita de cele mai multe ori investitii. In acest sens, viitorii antreprenori au posibilitatea de a accesa fonduri europene...

Ajutor de stat de 1 milion de euro pentru stimularea investitiilor in Horeca, constructii sau industria prelucratoare

de Ana Ghiarasim
13 Apr 2022
Companiile din Horeca, constructii si industria prelucratoare, a caror activitate a fost afectata in anii de pandemie, vor putea accesa un ajutor de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]